Fravær av demokrati, knebling av ytringsfriheten og en overdreven pengebruk på OL-anleggene har satt Russland og president Vladimir Putin i et dårlig lys før lekene i Sotsji starter. Bortsett fra den norske Kongen og statsministeren har flere stormakter takket nei til invitasjonen fra Russland som en politisk protest.

– Handler om å prestere

I fredagens utgave av Adresseavisen, går snowboardutøver Kjersti Østgaard Buaas ut og sier at hun vurderer å boikotte OL. Dette på grunn av det hun mener er løftebrudd fra OL-arrangørene når det gjelder miljøet.

OL-klare Eldar Rønning er kjent for å ha sterke meninger og er ikke særlig redd for å flagge dem, men akkurat nå før OL-ilden tennes, har ha fullt fokus på det sportslige.

– Jeg har mange meninger om mye, men min erfaring er at det smart å konsentrere seg om det sportslige akkurat nå, og heller ta det andre etterpå. Det er mye som man kunne sagt om Russland, OL i Sotsji og IOC, men for meg handler det nå om å prestere best mulig på ski.

Følger debatten

Han innrømmer likevel at han følger nøye med på debatten i media.

– Jeg er veldig oppdatert og interessert i debatten som går, men det beste for min del nå er å ikke ta noe standpunkt.

OL i Sotsji åpnes 7. februar og varer til 23. februar. Lørdag går Rønning sitt siste verdenscuprenn i Toblach. 15-kilometeren er viktig med tanke på uttaket til OL-øvelsene for Rønning.

Les mer om Rønnings forberedelser til helgas renn og OL i lørdagens utgave av Levanger-Avisa.