NTE har inngått avtale om salg av NTE Entreprise til entreprenørbedriften Linjepartner AS, melder selskapene i en felles pressemelding.

NTE Entreprise har siden etableringen i 2010 solgt entreprisetjenester til NTE Nett AS og andre nettselskaper over hele landet. NTE Entreprise tilbyr tjenester innen nettdrift og prosjektering og gjennomføring av energiprosjekter. Virksomheten har særlig bygd opp kompetanse på arbeid under spenning, altså arbeid i strømnett der strømmen ikke er frakoblet.

Oppdrag for andre nettselskaper anses ikke lenger å være en del av NTEs kjernevirksomhet og NTE har derfor i en periode vært på leting etter nye eiere som kan utvikle selskapet videre. NTE Entreprise har de siste årene gått med betydelig underskudd.

– Avtalen vi nå har inngått med Linjepartner AS bidrar til å etablere et solid kompetansemiljø innen nettentreprise i Nord-Trøndelag, sier konsernsjef Christian Stav i pressemeldingen.

– Linjepartner har kapasitet og kompetanse til å bli en attraktiv aktør i et voksende marked. I tillegg er selskapet gjennom sine eiere, økonomisk i stand til å ivareta både de ansatte og selskapet på en god måte. Jeg mener vi gjennom dette salget har funnet en løsning som på lang sikt vil gi dagens 23 ansatte i NTE Entreprise mulighet til å utvikle seg videre som en del av et større fagmiljø, avslutter Stav.

Daglig leder i Linjepartner AS, Stig Myhr, som fram til våren 2013 var leder for NTE Entreprenør, som også omfattet NTE Entreprise, er svært fornøyd med kjøpet:

– Vi ser at markedet for nettutbygginger og nettdrift kommer til å vokse de nærmeste årene, både i Midt-Norge og i landet for øvrig. Derfor er vi glade for å få med de ansatte i NTE Entreprise på laget. Her finnes noe av den beste kompetansen i landet på flere fagområder og de har bygd opp betydelig tillit i bransjen. Sammen med den øvrige virksomheten i Linjepartner, har vi nå et godt utgangspunkt for å etablere oss som Midt-Norges mest attraktive energientreprenører innen bygging, drift og vedlikehold av høyspenningsanlegg, sier Myhr.

NTE Entreprise blir en del av Linjepartner AS sitt datterselskap AUS Partner AS. Etter kjøpet av NTE Entreprise har Linjepartner AS 31 ansatte.