Det er barnehagen Barnas Moa i Børsgrenda vi snakker om. Etter ti års drift har de bestemt seg for å organisere barnehagen som et aksjeselskap.

Barnas Moa AS ble registrert i foretaksregisteret denne uka med Pyylliss Nicole Hall Johansen som daglig leder og Knut Thomas Johansen som styreleder.

Barnas Moa er ikke den første barnehagen i Levanger som velger aksjeselskap som selskapsform. Men på mange andre områder har den vært nyskapende.

I fjor høst ble Barnas Moa de første og eneste barnehage i landet som er sertifisert som økologisk. Det fikk de fordi over 90 prosent av matvarene i barnehagen er økologisk.

Barnehagen i Børsgrenda har også profilert seg som en tospråklig barnehage. Pyylliss Nicole Hall Johansen er født og oppvokst i USA og selv om hun kan kommunisere på norsk, snakker hun konsekvent på engelsk til barnehageungene.

– Barnehagen vår har blitt ganske lik amerikansk preschool. Vi har for eksempel varm lunsj og ungene lærer tall og alfabetet på begge språk gjennom lek. Jeg tror ungene vil dra nytte av å ha lært seg to språk når de begynner på skolen, fortalte hun da Levanger-Avisa skrev om den tospråklige barnehagen for en tid siden.