Den sist ansatte, faglærer og spespedlærer Malinn Hellen Sele, begynte i fjor høst. Bømlo-kvinnen gikk på Bakketun Folkehøgskole i 2011 og har nå funnet seg god til rette som lærer i Inndal.

Hun har riktignok ikke flyttet til Inndal, og sjansene øker ikke akkurat med utsiktene til en nedlagt skole.

Tett på elevene

– Det som jeg synes er veldig bra her er fordelen med at vi kan følge alle elever tett. Jeg er redd det ikke blir samme nærhet og på en stor skole, sier Sele.

De 11 ansatte ved skolen er innforstått med at det vil bli endringer, men noen stor entusiasme over nedleggingsalternativene er det ikke. Innherred var innom lærernes pauserom torsdag, dagen etter at struktur-utredningen ble offentlig.

Ønsker at skolen består

– De fleste foreldre ønsker nok at skolen skal bestå. De vil ha nærhet og trygge rammer. Mange har flyttet tilbake til Inndal på grunn av skolen. Hva nå, og vil det komme tilflyttere uten skole? spør lærerne seg.

De ansatte kjenner selv på usikkerheten om det som skjer, og spør seg om hvor fort endringene nå vil komme. Dersom det nå går som forslagene legger opp til, er det tross alt noe positivt med oppvekstsenteret i Vuku.

Vuku mest naturlig

– Jeg tror dette vil virke inn på livskvaliteten til ungene. Og skal vi tøye strikken helt ut når det gjelder normen med å sette unger på skolebussen? 45 minutter en vei er mye, sier hun.

Godt miljø

Lærerne fremhever det gode miljøet ved skolen. De ansatte har teammøter og om ikke det alltid er enig, framstår lærerne veldig samkjørte overfor elevene når ting er bestemt.

Elevene leker på tvers av alderstrinnene og alle kjenner alle. Det er forutsigbart og trygt, og her er det ingen som kan gjemme seg bort om det er noe som er trasig.

– Nei, vi har lite utfordringer på dette området. Det kan jo hende at det er noe, men da får vi tatt tak i det. Det er nå min erfaring etter de fem årene jeg har vært rektor, sier Kirsten Johansson Malmo.

Malmo har tidligere sittet som representant for Arbeiderpartiet i kommunestyret, og innrømmer nå at hun er glad for å slippe å være med på å vedta de endringene som kommer.