Brannen i Flatanger ble slokket før flammene rev tak i hyttene til Sigvard Gilstad og Bjøen Lie Fostad fra Levanger.

Bjørn Lie Fostad har gjennom 40 år tilbrakt store deler av fritida i Flatanger. Hytta ligger i Jøssundfjorden, omtrent ei mil unna stedet hvor brannen til slutt ble slokket onsdag.

- Dette er selvsagt ikke noe artig. Dette er områder jeg føler meg lommekjent i, på alle bauger og kanter. Jeg mange kjentfolk, og tankene går til lokalbefolkningen som nå har mistet mye, sier Fostad. Han reiser til Flatanger til helga, og tror det blir noe rart å ferdes utover.

Se brannmennenes egne bilder fra katastrofen Fem brannmenn fra Levanger er hjemme etter et slitsomt døgn i brannherjede Flatanger. Se deres egne bilder. Helt nytt landskap

- Det blir som å se et nytt landskap, sier Bjørn Lie Fostad som i mange år har jaktet elg i Flatanger. Nå som store skogområder har forsvunnet, steder hvor elgen liker å gjemme seg, tror han det kan påvirke framtidige elgjaktperioder.

- Men så vil det også vokse til, og igjen åpne for nye beiteområder. Når det gjelder vegetasjon og fauna, så har saken flere sider, bemerker han.

– Alt er svartbrent Fem slitne brannmenn fra Levanger reiste onsdag etter et tøft døgn i brannherjede Flatanger. På veien møtte de neste pulje fra Innherred. Hjelpesløse

Enda nærmere flammene var hytta til Sigvard K. Gilstad. Den idylliske fritidseiendommen ligger i den røde bryggerekken i Småværet. Brannen herjet bare noen få meter unna.

- Den var farlig nært. Det er klart det føltes både spennende og hjelpeløst å følge med. Så trakk vi vinnerloddet.

- Skjebnen var ikke like snill med andre. Vi føler sympati og medfølelse med alle som ble rammet. Det er et lite bygdesamfunn, og vi kjenner mange, sier Gilstad.

Han er også redd det vil ta lang tid før naturen helbreder seg til et fulle, og tror derfor brannskadene i vil vises i lang tid.