Etter to år med Trond Espen Seim som konge i Spelet om Heilag Olav, skal Eindride Eidsvold overta rollen. Eidsvold har vært ansatt på Nationaltheateret siden 1990 og er en erfaren skuespiller. Han har tolket de store Ibsen-skikkelsene, og han er et kjent tv-fjes fra Hotel Cæsar. Men på Stiklestad er han fersk.

Bli trygg på hesten

– Jeg har aldri sett Spelet, og jeg har aldri likt å ri. Det blir det første jeg må konsentrere meg om, sier Oslo-gutten, som seg hør og bør etter standen, har begynt å ta ridetimer på Kongsgården på Bygdøy. Etter pressemøtet på torsdag, bar det rett opp til ridesenteret i Sandslia for å bli kjent med hestemiljøet der.

Da den nye kongen for første gang tok på seg antrekket som konge, syntes han det var en rar følelse.

– Men det kjentes bra ut! smiler Eindride Eidsvold og stiller opp for fotografering utenfor Langhuset.

Hittil har Spelet på Stiklestad vært noe som teatermiljøet har snakket om, men som Eidsvold ikke har kjent innenfra. Nå skal han bli en del av ”Stiklestadbobla”.

– Jeg er nysgjerrig av type, og jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med bygda og med folket som er involvert i Spelet, sier debutanten.

Med nytt blikk

Teatersjef Turid Hofstad og regissør Hanne Tømta er strålende fornøyd med at den erfarne skuespilleren takket ja til rollen.

– Det er en fryktløshet over Eindride, og det trengs for en konge som skal ta med seg hæren i døden, sier Hanne Tømta.

Regissøren tror det kan være en fordel at den nye kongen aldri har sett Spelet.

– Mange har sterke meninger om hvordan ting skal være. Her kommer en skuespiller med friske øyne. Det kan være et pluss, sier regissøren, som går løs på sin tredje sesong på Stiklestad.

Utvikling av Spelet

Direktør og teatersjef Turid Hofstad mener at hun i løpet av sine 20 år i jobben, har presentert 12 forskjellige konger. Hun liker at det er nye ansikter på scenen.

– Det som jeg synes er interessant med Spelet, er dynamikken og utviklingen som vi får med nye sammensetninger. Vi har ingen fasit på hvordan det skal være, sier Turid Hofstad.

Produksjonsleder Hildur Norum opplyser at det øvrige ensemblet i årets produksjon, blir presentert i begynnelsen av mai.