Ingrid Elise Helmo (25) kommer fra Fleskhus i Verdal. Her vokste hun opp i en familie på fire, med mor, far og storebror. Barndommen hennes var preget av masse aktivitet. Blant annet fotball og dans. Helmo var også aktiv med drilling og gikk fremst i 17.mai-toget som tamburmajor.

Da Helmo var ferdig med grunnskolen, bestemte hun seg for å begynne på danselinja ved Inderøy videregående skole. Etter en og en halv måned med dans, byttet hun linje.

– Jeg har holdt på med dans hele livet. Men jeg ville ikke få karakter på dansen min, sier hun.

Dermed begynte Helmo på studielinja på Verdal videregående. Der trivdes hun godt. Helmo sier at hun hadde det veldig bra på videregående. – Det var ei fin tid, med masse venner, sier hun med et smil.

Klissete kjærlighetshistorie

Etter videregående hadde Helmo planen klar. Hun kan fortelle at hun alltid har hatt lyst til å bli sykepleier. Dermed søkte hun på sykepleien i hele landet, og bestemte seg for å reise dit hun kom inn. Som 18-åring flyttet dermed Helmo hjemmefra, for å begynne å studere sykepleien i Molde.

– Det var litt skummelt å flytte til en ny by, helt alene. Jeg fikk fort venner og bekjente. Det var spennende, men jeg husker jeg syntes det var skremmende i starten, sier Helmo.

Det tok ikke lang tid før den skremmende flyttingen ble omgjort til en kjærlighetsfilm. En av de første personene Helmo ble kjent med i Molde, var nemlig samboeren hennes, Anders.

– Jeg kjente ingen, men tok bussen ned til Molde sentrum og satte meg på en benk. Da kom det en gjeng imot meg som hadde på seg fadder-genser. Der var Anders, og han spurte om jeg kjente noen, sier Helmo.

Den lille familien ser fram til å feire jul i Verdal. Foto: Innsendt

Senere den dagen dro hun på universitetet for å få informasjon. Det viste seg at Anders skulle være fadderen til Helmo. Siden har de vært sammen, og i juli ble de foreldre for første gang til datteren Aleah.

– En skikkelig klissete kjærlighetshistorie, humrer Helmo.

Ålesund

Helmo forteller at hun hadde fine år i Molde. Da hun var ferdig utdannet sykepleier måtte hun og kjæresten bestemme seg for hvor de skulle bosette seg.

– Vi vurderte å flytte til Verdal, men valget falt på Ålesund, sier Helmo.

Helmo jobber på gastrokirurgisk avdeling på Ålesund sykehus. Der trives hun godt. Etter noen år i leilighet har også Helmo og samboeren nylig kjøpt seg hus. Hun håper også på flere unger etter hvert. – Det er et stort hus, så det er bare å fylle opp, humrer hun.

Aleah (fire måneder gammel). Foto: Innsendt

Den nybakte mammaen er meget travel. Dagene går i baby, hund og flytting. Når Helmo først har fri, er hun glad i å være sosial, gå på fjelltur og å trene styrketrening.

– Jeg er veldig glad i å holde meg aktiv, sier hun med et smil.

Jul i Verdal

Helmo trives godt i Ålesund med den lille familien sin. Svigerfamilien hennes bor også i Ålesund, og Helmo sier det er mye hjelp i dem. Helmo forteller at familien hennes har vært masse på besøk etter at babyen kom. Nå ser hun fram til å feire jula hjemme i Verdal.

– Noe jeg savner fra Verdal er den følelsen av at alle kjenner alle. I Ålesund er det så stort, men på Extra’n er det alltid et kjent fjes, sier hun.

Helmo ser heller ikke bort ifra tanken på å flytte tilbake til Verdal.

– Aldri si aldri. Enn så lenge er det Ålesund, sier hun avslutningsvis.

Ingrid Elise Helmo (25) og samboeren, Anders Skodje (27). Foto: Innsendt