Onsdag flytter legevakta fra kombinasjonsbygget ved sykehuset til Innherred helsehus på Røstad.

– Heldigvis kommer vi til et bygg hvor det foregår pasientbehandling til daglig. Det gjør at mye av utstyret vi trenger allerede er på plass, sier daglig leder ved Innherred interkommunale legevakt, Peter Daniel Aune.

Peter Daniel Aune er daglig leder ved Innherred interkommunale legevakt. Foto: Jørgen Haug

Spent

Når lokalavisa ankommer legevakta i Kirkegata 2D, tripper han spent rundt i påvente av bærehjelp fra Ketil Ramberg i driftsavdelinga i Levanger kommune. Samtidig finner sykepleierne fram sjekklista og begynner å sette fram det som skal bli med flyttelasset til Røstad.

En god del medisinsk utstyr står klart til å bli flyttet til Røstad. Foto: Jørgen Haug

Nødnett

På plass er også Ole Martin Strandheim fra Helsetjenestens driftsorganisasjon for nødnett (HDO).

Ole Martin Strandheim fra HDO har vært landet rundt for å sette opp nødnett for helsetjenestene. Denne tjenesten er viktig dersom uforutsette hendelser oppstår. Foto: Jørgen Haug

Han skal sørge for at nødnettet fungerer som det skal. I forbindelse med at det skal endres adresse, kjører han også en oppdatering av løsninga.

– Derfor kan det være nedsatt kapasitet på telefonmottak fram til klokka 18, forklarer Aune.

Fort gjort

Sykepleierne jobber seg kategorisk nedover sjekklista, og setter fram det som skal bæres inn i varebilen til Ramberg i driftsavdelingen. Få minutter senere ankommer driftsteknikeren.

Bistand fra Hemit

Noen minutter og et par kjøreturer senere er utstyret flyttet til Røstad.

Der møter vi flere karer fra Hemit. IT-selskapet er et eget helseforetak med ansvar for sentral drift og forvaltning av felles IKT-systemer for alle sykehus i Midt-Norge.

Legevakta er riktignok interkommunalt eid av Frosta, Levanger, Verdal og Inderøy, men fordi den - i hvert fall fram til i dag - har vært lokalisert like ved Sykehuset Levanger, er det Hemit som drifter IKT-systemene.

Dette innebærer levering og installering av PCer og levering av nettverk. Hemit har ledet prosessen med å flytte et bein av nettet ved sykehuset til det midlertidige lokalet på Røstad.

– Da blir det samme nett og system i drift som i kombinasjonsbygget, forteller Jan Inge Faanes. Han er koordinator i Hemit.

Jan Inge Faanes er koordinator i Hemit. Foto: Jørgen Haug

– Og det er vel litt å koordinere?

– Ja, det kreves en del planlegging. Nå er nettverket oppe og går. Det vi jobber med å dag er å montere skjermskiftere som gjør at vi kan bruke skjermene som allerede står her, forklarer Faanes.

I teorien skal disse boksene gjøre at man ved hjelp av én knapp kan skifte system fra Røstad Legesenter til legevakta - og motsatt.

Startet tidlig

Verdalingen Stian Norum har vært sentral i dette arbeidet fra Hemit sin side. Han startet arbeidsdagen allerede klokka 06 onsdag. Dette fordi han ønsket å få montert IT-løsninger før de ansatte på Røstad legesenter startet arbeidsdagen.

Stian Norum gestikulerer og forklarer hvordan skjermskifteren fungerer. Foto: Jørgen Haug

Faanes konstaterer at det går som det skal kun timer før legevakta offisielt flytter til den andre siden av sentrum i Levanger.

– Hvordan er det med skuldrene? Er de høye eller lave?

– For vår del ser det greit ut. Det er kun små tekniske detaljer som gjenstår, men det har Stian og guttene full kontroll på, smiler Faanes.

Minst åtte måneder

Kontroll ser det ut til å være for daglig leder Peter Daniel Aune.

Legevakta flyttes fordi kombinasjonsbygget skal bygges ut. Det gir samtidig større og mer tilpassede lokaler, der alt legevakta trenger kommer i førsteetasjen.

– Vi får løst opp noe småtteri som går på tilsynsavvik, sikkerhet og smittehåndtering, sier Aune.

Prosjektet er beregnet å ha en varighet på åtte måneder. Håpet er at legevakta kan flytte tilbake til sin hensiktsmessige lokasjon ved sykehuset før sommeren for alvor setter inn.

Denne minibankautomaten blir naturligvis med på flyttelasset til Peter Daniel Aune og Ketil Ramberg. Foto: Jørgen Haug

Bytter i ettermiddag

I løpet av dagen skal tjenesten klareres slik at man er i drift når klokka blir 15:30 og legekontorene rundt omkring i samarbeidskommunene Frosta, Levanger, Verdal og Inderøy stenger for dagen.

– Vi gleder oss til å komme i gang på Røstad nå. Og samtidig gleder vi oss til å komme tilbake til et større og mer tilpasset bygg, avslutter Aune.