Mediehuset Innherred har aldri hatt så mange abonnenter som nå. Det er rekordmange som vil ha lokalavisas journalistikk.

– Dette er en vitamin-innsprøyting. Vi er glade for at flere vil kjøpe abonnement. Vi tar det som et tegn på at folk setter pris på jobben vi gjør, sier redaktør Espen Leirset.

Denne uka var det bløtkake i mediehuset. De ansatte feiret abonnements-rekord med mer enn 8500 abonnenter. Dette er flere enn noen gang for mediehuset, som ble etablert i 2015 etter en sammenslåing av Levanger-Avisa og Verdalingen.

Den forrige abonnements-rekorden var under pandemien, da avisa i 2021 på det meste hadde 8200 abonnenter. Etter påske i år begynte pilene å peke bratt oppover, med mange nye abonnenter. Mandag denne uka passerte avisa 8500-streken.

Nyhetsjournalistikk

Dekningen av fastlegekrisen i Verdal og Famille-konkursene har vært to saker som preget Innherreds spalter i sommer. Nyhetsjournalistikk ved hendelser er også prioritert høyt. Det samme er arrangementer hvor mye folk er samlet.

– Staupshaugen Live sist helg er det siste, store arrangementet vi la vekt på å dekke tett og bredt. Vi ønsker at leserne skal tenke at du må inn på innherred.no for å ha pulsen på det som skjer. Derfor dekker vi store arrangementer bredt, sier redaktør Espen Leirset.

Kritisk venn

Han er opptatt av at avisa skal være en kritisk venn i lokalsamfunnet.

– Vi skal være kritisk når det trengs. Men vi skal også være vennlige. Oppsummert mener jeg lokalavisas rolle er å være en kritisk venn. En som sier fra når det trengs, men som også er med og feirer de gode dagene, sier redaktøren.

Han presiserer at de gode tallene er påvirket av avisas sommerkampanje, som hvert år drar opp antallet abonnenter. En del av disse faller vanligvis fra når høsten kommer.

Nye produkter

– Men vi så denne positive utviklingen også før og etter kampanjen. Vi har utviklet flere tilbud i det siste, som fotballrobot, eiendomsrobot og næringslivrobot. Nå har vi nettopp lansert valgomat, sier Leirset. Mediehuset Innherred har et et utstrakt samarbeid med Adresseavisen, Steinkjer24 og Bladet i Stjørdal. Samarbeidet gjør at artikler disse avisene publiserer, også brukes av Innherred dersom de har relevans til vårt område.

– Vi mener dette gir stor merverdi for leserne. Samarbeidet gjør at vi kan lage en bedre avis, påpeker Leirset. MN24 har raskt etablert seg som Trøndelags største næringslivsnettsted. Mediehuset Innherred er tett integrert i MN24.

Innherred er en del av Polaris, som er et børsnotert konsern med hovedbase i Trondheim.