Politiet i Nord-Trøndelag har riktignok hatt en relativt travel natt, og mange av sakene har handlet om fyll og familievoldsaker. Levanger har imidlertid berget unna det meste av spetakkel.

Slåssing utenfor et utested i Levanger sentrum, melding om ei knust siderute på en bil i Røstadlia, samt noen bortkomne hunder er de loggførte meldingene som ifølge operasjonsleder Bård Krogstad er notert med adresse i vår kommune.

Starten på det nye året betegnes over hele landet som rolig.

De første timene inn i 2014 gikk relativt rolig for seg over hele landet, men brannvesenet måtte håndtere en rekke branner forårsaket av fyrverkeri, og senere på natten dukket det opp stadig flere voldssaker.

– Godt nytt år! Vi håper natten forløper uten alvorlige hendelser i forbindelse med nyttårsfeiringen. Ta vare på hverandre gjennom natten, oppfordret operasjonssentralen i Oslo politidistrikt like etter midnatt.

Men etter noen timer måtte Oslo-politiet innse at ikke alle tok like godt vare på hverandre.

– Veldig travel natt i hovedstaden. Ordensforstyrrelser, legemssaker, mindre branner, fyll og spetakkel, konstaterte politiet ved 4-tiden.

Mindre enn to timer senere kom det melding om at en 22 år gammel mann var blitt alvorlig skadd da han ble slått ned på Kampen i Oslo.

Lovens lange arm måtte gripe inn også i Gjerstad i Aust-Agder. Der pågrep Agder politidistrikt en person mistenkt for å ha avfyrt flere skudd ved et hus. Ingen ble skadd. I Farsund ble en mann skutt i ryggen av en rakett inne på et utested.

Kinesiske lykter

Brannvesenet landet rundt måtte håndtere en rekke små branner og branntilløp.

Allerede en time før midnatt opplyste Drammensregionens brannvesen (DRBV) at en kinesisk lykt hadde forårsaket brann i tretopper i Nedre Eiker. Meldingen ble senere tatt noe ned da DRBV konstaterte at det kun var et bål som noen hadde fyrt opp i skogen.

110-sentralen i Hedmark konstaterte etter midnatt at «kinesiske papirlykter ikke bra», og at de brenner og fester seg i trærne.

– Det skaper en del trøbbel for oss og andre 110-sentraler, opplyste 110-sentralen i Hedmark.

Flere branner

Det som trolig var årets første traktorbrann fant sted på Solberg idrettsplass. I samme distrikt meldte Søndre Buskerud-politiet at en mann i 70-årene i Mjøndalen er siktet for å ha tent på et tre eller en busk hos en nabo.

På Karmøy måtte brannvesenet rykke ut for å håndtere brann på taket i et industribygg. Brannårsaken var en nyttårsrakett. I Sandnes sto en garasje i brann kort tid etter midnatt. Tidligere på kvelden sto et hus i full fyr i Overhalla i Nord-Trøndelag, men ingen personer ble skadd.

Trafikkulykke

Årets første trafikkulykke med personskader fant sted på fylkesvei 246 på Bøverbru i Vestoppland politidistrikt. To passasjerer i en bil ble lettere skadd i en utforkjøring.

I Kristiansund fikk en 19-åring det som trolig var byens første politianmeldelse i 2014 etter å ha fyrt av et fyrverkeribatteri innenfor forbudssonen i byens sentrum. I samme by hadde noen fyrt av fyrverkeri inne i en trappeoppgang, noe som bidro til at bygningen ble full av røyk.

Hunder på rømmen

For de mange hundene rundt omkring i landet skapte også nyttårsfeiringen problemer. Politiet kunne melde om forsvunnede hunder mange steder i landet, blant annet en fire måneder corgi-valp på Karmøy.

I Askim fikk Follo politidistrikt melding om det som omtales som en «liten svart sofahund med langt hår og flette på hodet» var forsvunnet etter å ha blitt skremt av nyttårsraketter. Samtidig kom det en gladmelding kort tid etter midnatt i Moss der brannvesenet reddet en hund som hadde satt seg fast.

Av mer kuriøse saker kunne avisen Fremover natt til onsdag slå fast at årets første malmbåt kom inn til kai i Narvik bare sekunder inn i det nye året.

– Dette er den første av mange malmbåter som kommer til å ta turen innom Narvik i 2014, påpeker avisen overfor sine lesere. (©NTB)