FIFF Filmskole arrangerer kurs for ungdom i helga.

Lørdag gikk med på filmteori og konseptutvikling. I over to timer satt de sju ungdommene å hadde idèmyldring før de landet på å lage en zombiefilm.

– Vi måtte trekke lapp til slutt, forteller Silje Kvello Fjeseth. Hun fikk spørsmål av venninnen Malin Iversen om å bli med, og de to synes det er artig å lære om filmproduksjon. Iversen var med som skuespiller under en eksamensfilm tidligere, og er også skuespiller denne gangen.

– Jeg lhadde lyst til å gøre det igjen, sier hun.

Kort tid

Med kun to dager å lage film på, er det flere steg i prossessen som blir hoppet over. Blant dem er kostymer og storyboard.

– Vi fokuserer på historiefortelling og filmutsnitt, sier Pan Rotmo Olsen. Han er kreativ designer for GIDD Media, og er med som kursholder. Alle ungdommene får prøve seg bak kamera og når de skal klippe filmen.

– De lager alt selv, forteller han. Søndag blir den mest hektiske dagen. Da skal alt ferdigfilmes, klippes og lydsettes.

Vises på kino

Håkon Holme er produsent sammen med Marius Myrvang, og de ble satt i den rollen siden de har mest erfaring med film.

– Om det er artig? Ja, såklart. Jeg vet ikke hvordan jeg skal formulere svaret. Det er noe med å lage noe selv, vise det ferdige produktet til andre, forteller Holme. Filmen de produserer i løpet av helga vil vises på Verdal Kino under neste helgs Femmina Internasjonale Filmfestival.