- Jeg tror aldri jeg har sett et så langt barnetog her i byen, sa en lokal pensjonist, som var blant mange hundre mennesker som fulgte toget på den lange ferden.

Surt mai-vær

Den startet i Sjøgata, anført av 17. maikomiteen og lensmann Anne B. Ulvin og politiførstebetjent Per Henrik Bykvist i aller første rekke. Levanger Ungdomsskole fikk æren å følge på deretter, og toget var fullt av feirende barn og ungdommer i sin fineste stas.

Ekstra hyggelig var det å se mange nye landsmenn i toget. Været var ikke det beste, men ingen lot seg affisere av fem-seks kalde plussgrader.

Mange tomflasker

- Det er tross alt oppholdsvær, og det er det viktigste, sier Olav Larsen, som alltid starter Grunnlovsdagen med å rydde søppel og samle flasker. Han var oppe og gikk i gatene i flere timer før barnetoget startet:

- Jeg har fylt opp tre store plastsekker hittil i dag, og det stopper neppe med det, bedyrer Olav Larsen fra Nesset.

Toget bruker nesten en time på ferden i sentrumsgatene, og fronten ankommer Torvet like før klokka 11. En håndfull russ var også stått opp, og satte sitt preg på barnetoget. Grunnlovsfesten fortsetter med gudstjeneste i kirka klokka 11.30 - siden går det slag i slag og det er feiring i alle bygder og kretser i kommunen utover dagen.