Siden 2011 har Fihøle turn- og idrettsforening gitt bort overskuddet de har tatt inn for arrangementet av vømmølbingo.

Kvinner og idrett

Tidligere har pengene blitt tildelt etter Vømmølfestivalen, men i år bestemte Fishøle seg tidlig og kunne overrekke pengesjekken allerede under arrangementet i Folkeparken lørdag.

–Det er viktig at damer holder seg i form. Vi skal ikke begynne å trene noen, men vi kan bidra med støtte, sier kvinnene i Fishølet, som hadde 30.000 kroner å tildele fotballkvinnene i Verdal I.L.

Overraskelse

Sjekken ble tatt imot av lagkaptein Hanna Hofstad Sørensen og trener Ole Einar Marken, som kunne fortelle at de ante lite om den hyggelige overraskelsen.

–Jeg tror ikke de som har gitt oss disse pengene aner hvor mye det betyr for oss. Hadde det ikke vært for dem og alle andre sponsorer, hadde vi ikke hatt sjanse til den sportslige utviklingen vi har, sier Marken og legger til at de er avhengige av sponsorer blant annet for å kunne dra på trenigsleir og kampreiser.

Fremgang på banen

Hva de 30.000 kronene fra Fishøle skal brukes til er ikke bestemt ennå.

–Vi må snakke om det. Vi visste jo ikke om dette før i dag og sitter fortsatt og lurer på hva som skjedde. Vi er velidig glade og skal bruke dem på en eller annen måte som gjør oss sportslig bedre. Noe som gir oss fremgang på banen, sier Marken.

–Så det blir ikke å bruke pengene på vømmølfest?

–Nei, vi bruker ikke penger på feiring. Vi har ikke tid til å feire, for vi trener så mye, sier Marken.

Når fotballkvinnene bidrar på Vømmøl så er det nemlig gjennom dugnad.

–De som er gamle nok og foreldre hjelper til i Folkeparken i kveld, forteller Ole Einar Marken.

300.000 kroner

Fishøle har siden 2011 gitt bort bingooverskuddet og har til sammen gitt bort 300.000 kroner.