Går planene som forutsatt blir det en boligpark på Stamphusmyra i Vinne. Kjærenget boligpark er en av flere nye utbygginger med småhusbebyggelse rundt om i kommunen. Boligparken vil komme i et område som beskrives som «umiddelbar nærhet» til Vinne skole.

Bebyggelsen som planlegges er ni frittstående eneboliger med mulighet for tilhørende hybelleilighet og fire kjedet rekkehus. Eneboligene skal bygges over to etasjer med garasje/carport og flatt tak.

Oppstartsmøte

Det er Eiendom 1 Bolig AS som står bak planene. Selskapet eies av Frode Kippe og Øystein Sende, som er henholdsvis daglig leder og styreleder. De har engasjert Tverrsnitt AS i planleggingen, og det har allerede vært oppstartmøte med Verdal kommune.

Området som er tenkt utbygd ble av kommunen i 2017 avsett til fremtidig boligbebyggelse. Nå foreligger planene som vil føre til at noe eksisterende bebyggelse blir fjernet. Det blir to nye avkjørsler fra veien Stamphusmyra som adkomst til området. Kjærenget boligpark vil få felles parkering og uteareal samt friareal.

Dette er planene for Kjærenget boligpark. Foto: Tverrsnitt AS

Ny E6

Verdal kommune kom med flere merknader i oppstartsmøtet. En av dem går på den nye E6 gjennom Verdal. Her gjøres det oppmerksom på at en ny kryssløsning kan få betydning for trafikkbildet og støysituasjonen sammenlignet med i dag.

I tillegg må det settes opp støyskjerming mot mot Jamtlandsvegen og vegen Kjærenget.

Matjord

Området det skal bygges på er delvis matjord. Ifølge referat fra oppstartsmøte med kommunen må det utarbeides er plan som beskrives hvor mye matjord som kan gjenbrukes og hvor dette skal plasseres.

De som har innspill til planarbeidet må, ifølge Verdal kommune, ta kontakt med Karl Moen i Tverrsnitt AS innen 23. april. Etter den datoen går arbeidet med detaljreguleringen videre i det politiske system.