Klokken 23 førstkommende fredag vil den velkjente duoen Henning Sommerro og John Pål Inderberg spre sine vakre toner i Levanger kirke i en konsert kalt «Midnattstemning». Konserten er en del av martnasprogrammet og arrangeres av Levanger kulturkirke.

Naturlig lyssetting

Prosjektleder Erling Neergård er stolt av å kunne presentere så gode musikere.

– Vi har invitert Sommerro og Inderberg til å legge toner på sommernatta. De to musikerne har spilt mye sammen tidligere også, så dette vet vi blir fint, sier Neergård.

Han legger til at det vil være minimalt med lyssetting inne i kirka, helt etter planen.

– Vi har heller lyst til at det vakre lyset fra utsiden av kirken skal skinne inn gjennom vinduene. Det er noe helt spesielt med sommernatta, og dette vil vi vise frem fredag. Det vil nok bli virkelig fint å besøke kirka, forteller Neergård.

Akustisk vri

Han innrømmer at de som arrangør er litt spente siden dette er første gang de arrangerer denne konserten, men håper på masse publikum.

– De kommer til å spille akustisk, og holder på i en time, altså helt frem til midnatt. Det vil bli mye forskjellig musikk for ulike interesser, forsikrer Neergård.

Sommerro og Inderberg skal nemlig spille folketoner og melodier av Sommerro med tekster av Edvard Hoem, Ove Røsbak, Erik Bye og Hans Hyldbakk.

Det er ingen tvil om at kirkekonserten på fredag virkelig er noe å få med seg.