Først og fremst ønsker jeg å takke Guri Skjesol for å ha tatt kontakt etter mitt forrige innlegg for å komme med korrigeringer. Det stemmer nok bra som hun fremlegger det at det er planprogrammet fra 2013 som ligger til grunn for bestilling av områderegulering for boligbygging i Holåsen. Det som ikke fremkommer er derimot at planprogrammet er en effektuert bestilling av vedtaket som jeg henviste til. Planprogrammet sier derfor akkurat det samme som kommunevedtaket - "Mest mulig av friområdet på toppen av Holåsen skal bevares. Boliger reguleres inn gjennom en videreføring av Mønsterhaugveien og Hareveien. Boliger kan også legges inn mellom Rådyrveien og Mønsterhaugveien.". Planprogrammet beskriver også området på toppen av Holåsen som et svært viktig nærområde for friluftsliv og rekreasjon, med opparbeidede grusstier (som forøvrig er tilrettelagt for rullestolbrukere), med bålplasser, benker og utsiktspunkt.

Guri Skjesol ønsket videre å poengtere at kommunevedtaket og planprogrammet er det eneste kjente for politikerne og at man måtte vente på kommuneadministrasjonens arbeid. Dette stemmer overhodet ikke. Velforeningene i Holåsen skulle være med i en arbeidsgruppe for områdereguleringen (som spesifisert i planprogrammet), men dette har i hovedsak vært kun for orientering i og med at alle konstruktive innspill har blitt ignorert. De planene som kommuneadministrasjonen så har brukt flere år og langt over en million kroner på er altså godt kjent. Jeg håper og tror også at Alf Magnar Reberg kjenner til disse planene, noe annet hadde vært merkelig når han går ut og forsvarer planarbeidet.

Utfordringen med de planene som har kommet fra kommuneadministrasjonen er at de står i sterk kontrast til bestillingsverket - planprogrammet fra 2013. Tre felt på Holåstoppen dekker i all hovedsak det opparbeidede friområdet og tilførselsveier går fra Åsvegen og Skogvegen. Begge disse veien har mettet kapasiteten per i dag, er trange på sommeren som på vinteren og brukes som skolevei både for skolebarn i Holåsen Øst som i Holåsen Vest. Med de planene som har kommet fra kommuneadministrasjonen så vil man raskt finne minst 100 biler ekstra på disse veiene og dermed bryter disse planene med både bevaring av friområdet og planprogrammets bestemmelse om at «Planarbeidet skal tilrettelegge for gode og sikre trafikkløsninger både for bilister, gående og syklende samt ha fokus på universell utforming».

Om det plutselig er så presserende med utbyggingsområder i Levanger så er det vel kanskje på tide å se på Skillelia igjen. Rådmannen og Plan- og utviklingskomiteen tilrådde ikke igangsetting av reguleringsarbeid for dette boligfeltet i 2012 med kommentar «Av hensyn til skognæringen tilrås området ikke omdisponert, da Skogn fortsatt har et tilfredsstillende boligtilbud i Holåsen Vest». Det fremkommer forøvrig fra samme referat at saken i kommunen er forelagt landbruk hvor det poengteres at arealet har vært avvirket i flere år og foryngelsesfristen har utløpt. Prioriterer man å ødelegge på toppen av Holåsen fremfor å bruke et tilrettelagt og tilgjengelig areal mistenker jeg helt andre mål enn å tilrettelegge for rask og god boligbygging i Levanger kommune!

Jeg er kjempefornøyd med at Robert Svarva tok tak og varslet skrinlegging av feltene på Holåstoppen og setter fokus mot de planlagte feltene som står i stil med bestillingsverket fra kommunestyret. Jeg føler meg derimot langt fra sikker på at siste ord i saken er sagt, det er tross alt det nye kommunestyret som skal ta resultatet fra planarbeidet til politisk behandling i kommunestyret senere i høst. Følgende partier i Levanger har nå klart gitt uttrykk for at de ønsker å bevare hele Holåstoppen og dermed følge opp sitt eget vedtak: Venstre, SV, FRP, Miljøpartiet De Grønne og nå til slutt Arbeiderpartiet. De andre partiene ser heller ut til å støtte en illojal kommuneadministrasjon med tilsynelatende frie tøyler.

Ønsker forøvrig alle et godt valg, og lykke til Skogn - stem rett!

Geir-Tore Lindsve

Holåsing