Lørdag stod det annonse både i Adresseavisen, Trønder-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen om at Gunn & Roses er til salgs.

Det vil si at det er blomsterbutikken og begravelsesbyrået som selskap som selges. I dag holder de til i Jernbanegata, i vestenden litt bortenfor Bunnpris. Lokalene leier de av Verdal Eiendomsutvikling.

– Vi har en leieavtale som utløper 1. mai. Men hvis noen fatter interesse for å ta over umiddelbart, vil vi ikke motsi oss det, sier Gunn Oline Westerhus.

I godt driv

Gunn & Roses åpnet i august 2006, og året etter ble konseptet utvidet med Westerhus begravelsesbyrå. Selskapet framstår som veldrevet, har en stor og fast kundemasse og beliggenheten er sentral med svært radige parkeringsmuligheter utenfor.

– Jeg skulle veldig gjerne ha fortsatt, for dette har vært både artig og inspirerende å holde på med. Men kroppen min tillater altså det ikke, konstaterer Westerhus.

Hun har egentlig kjent på allergien i et par år. Dessuten har hun slitt med en betent skulder. Allergien har bare blitt verre og verre, og i jula ble det så ille at blomsterselgeren måtte ta det tunge valget.

– Jeg er blitt allergisk mot blant annet pollen, svibel og brudeslør, og spesielt mot bar av alle slag. Det lar seg ikke gjøre å drive blomsterbutikk og begravelsesbyrå da.

Tre eiere

Hvordan det har gått til, vet hun ikke. Men hun tror det kan ha med å gjøre den stadige eksponeringen for blomster i mange timer hver eneste dag.

Hun har tenkt å holde på til over Valentines Day (14. februar). Etter det vil hun avslutte virksomheten, hvis ikke noen allerede har meldt interesse for å ta over.

Selskapet eies i all hovedsak av Gunn Oline Westerhus og hennes tidligere samboer Joakim Løvstuhagen. Westerhus’ mor har også en liten prosentandel. Fire personer jobber i Gunn & Roses og Westerhus begravelsesbyrå, til sammen rundt 2,5 årsverk.

Ute av Radmann

For noen år siden kjøpte eiendomsselskapet Sølver Eiendom Radmannbygget i Nordåkeren. Planen var å bygge leiligheter og å flytte blomsterbutikken inn i første etasje der. Eiendomsselskapet ble i høst kjøpt opp av Kjølen og Nydal Bygg, som er utbygger i Gyldentann Terrasse. Dermed er det tidligere samboerparet helt ute av det prosjektet. Gunn Oline Westerhus blir nesten litt overtroisk av det som har hendt.

– Det virker som om at noen har bestemt at det skulle bli slik. Jeg tør ikke tenke på hvordan det hadde vært å være midt i byggingen av det prosjektet nå, og samtidig finne ut at blomsterdrømmen må legges på hylla.

På jobbjakt

Det slipper hun imidlertid, og kan derfor rette blikket framover. Som ganske nybakt 40-åring har hun mange år igjen i yrkeslivet ennå, og så fort hun er helt friskmeldt i skuldra og allergiproblemene er ryddet av vegen er hun klar for å jakte ny jobb.

– Jeg aner ikke hva det skal bli, men er veldig fleksibel og åpen for det meste. Et kriterium bør imidlertid være at jeg får en jobb hvor jeg kan ha det artig sammen med kollegene mine og treffe mye folk. Du får ikke meg til å sitte inne på et kontor for meg selv, forsikrer Gunn Oline Westerhus.