– Slik det ser ut nå, basert på vår erfaring, blir vi sittende lenge i kveld også, og trolig går denne meklingen på overtid. Vi går en travel kveld i møte, sier Ruland til Dagens Næringsliv i en pause i meklingen ved lunsjtid lørdag.

Mye tyder på at partene står langt fra hverandre, og at meklingen vil drøye utover søndag før det blir klart om oppgjøret ender med brudd og dermed streik, skriver avisen.

– Som vanlig i slike situasjoner er det mye som skal diskuteres, sier Ruland.

– Vi har sittet til langt på kvelden i tre lange dager. Vi har fortsatt flere spørsmål som ikke er løst, legger han til.

Riksmekleren ønsker ikke å si noe om hvor stor avstanden er mellom partene, og han understreker at det fortsatt er tolv timer igjen av meklingen.

– Det er mange krav, og det er noen sentrale og store temaer som står igjen. Det kan også være mindre temaer som viser seg vanskelige å løse, men jeg kan ikke peke på hvilke som gjenstår, sier han.

14.301 arbeidstakere kan bli tatt ut i streik fra søndag hvis ikke Fellesforbundet og Norsk industri blir enige. Den tvungne meklingen har pågått siden onsdag formiddag etter en erkjennelse hos begge parter om at de ikke kom til å bli enige uten riksmeklerens hjelp.

Det er imidlertid svært vanlig at det mekles i timevis på overtid før offentligheten får presentert et utfall. Det kan godt drøye til langt utpå søndag før vi vet hvorvidt oppgjøret ender med brudd og dermed streik.