Hør den her, framført på torget i Levanger under 17. mai i fjor, med solister fra Nesheim oppvekstsenter, samt Levanger mannsonglag, Levanger musikkforening og Okkenhaug musikkorps.

Etter at Musikkens hus har vært skiltløs i flere år, har husets venner konstruert et nytt. Tirsdag ble det hengt på plass, og selvsagt hører det noe ekstra med på notene. Bokstavlig talt, får vi si, for helt på toppen av skiltet leser vi notene fra begynnelsen på en kjent melodi om Levanger, skrevet og komponert av Leiv Ramfjord, hvis mann også har utformet selve skiltet. Stålopphenget er laget av Sverre Slåtsve.

Og melodien? Ja, du har kanskje gjettet det; «Gi ein sang te Levanger»

Sangen var opprinnelig en gave til Levanger kommune og dens innbyggere fra Levanger-Avisa i anledning avisas 150-årsjubileum i 1998.

Gi en sang til Levanger

Tekst og melodi: Leiv Ramfjord

Æ spankulere gatelangs mot torvet på Levang, -i haue mett så surre det ei strofe tå ein sang.Da hørre æ fra taket borti Håkongata niein spurv som kvitre det æ mangle i min melodi

Refr.:

Gi ein sang te Levangerein smektende danssom fenger og fangerdet som finns og som fanns.Søng om gatan og husan og følket som bor, -om ungan som juble som blomster i flor.

Ein blir naturligvis litt patriotisk nu og daog gir ein sekker sekser te det sted man kjem ifra.Her e det skog og fjell og fjord og frodig åkerland, -Jo, skaperverkets far han hadd' ei særlig heldig hand.

Refr.:

I Hammervatne' legg ei perle ærle' verdt ein tur,og du kan få ei stille stund ved klostrets gamle mur.Æ bind ein krans av Alstadhaug og Skogn og dèr du bor, -med Ytterøy og Børsåsen og skjønne Åsenfjord.

Refr.:Og medt i kransen legg vår lille by med sjarm og stil.Det' hèr æ trives og vil bo - det herske ingen tvil, -og strofa som æ mangla i min sang har jammen ståttpå trøkk i kvar ei Amtstin' ifra atten-førti-ått!

Refr.: