Fylkesvei 17 ved Jakobvika sør for Bangsund i Namsos vil sannsynligvis være stengt i flere dager etter jordraset natt til tirsdag.

Geologene som gikk inn i området tirsdag morgen har konkludert med at rasområdet fortsatt er ustabilt, opplyser Statens vegvesen.

Blir stengt i flere dager

– Veien vil nok bli stengt i flere dager. Før vi kan vurdere muligheten for en midlertidig omkjøringsvei så er det behov for ytterligere grunnundersøkelser på stedet, sier avdelingsdirektør Magne Steiner Malmo i Statens vegvesen Nord-Trøndelag til NTB.

Det er foreløpig omkjøring via E6 og fylkesvei 760 via Grong.

– Pågangenfra publikum om å få opp alternative omkjøringsveger er stort. Vi presiserer atdet ikke er opprettet andre omkjøringsveger enn vegen om Grong, og ber om atdet respekteres, heter det i en pressemelding fra Statens Vegvesen tirsdag formiddag.

Rasområdet er fortsatt sperret

Geoteknikere fra Vegvesenet jobber fortsatt på stedet og NGI har også folk på vei inn for å se på raset og lage en rapport.

– Rasområdet er fortsatt sperret og vil være det utover. Vi kommer til å ha vakter på stedet i natt og oppfordrer folk om å ikke ta seg inn i området, sier Malmo.

Tirsdag morgen gikk det fortsatt små ras i området og veibanen har sunket nærmere en halv meter over en strekning på 100 meter. Ingen boliger er i fare.

Årsaken til raset er ikke kjent

Rasene ved Jakobvika på fylkesveien mellom Namsos og Steinkjer begynte å gå tidlig natt til tirsdag. Veistrekningen er for tiden et veiarbeidsområde, men årsaken til raset er ikke kjent.

Fylkesvei 17 kalles Kystriksveien, og går mellom Bodø og Steinkjer.