– Jeg har forståelse for at det blir reist spørsmål om dette, men vi har ingenting å skjule, sier Erlend Johannesen til Adresseavisen.

Levanger-Avisas lesere har bidratt med 240.000 kroner i en kronerulling som ble oppstartet etter initiativ fra Svein Musum.

Hektisk nettdebatt om Streetlight

– Folk bør være klar over at Jireh Mission, barnehjemmet Streetlight-ungene befinner seg på nå på Samal i Davao, drives av Nordic Mission, en norsk, ekstremreligiøs sekt som har mange barnehjem i landet. (…) Dette er ekstremreligiøse misjonærer, og det er gjennom denne organisasjonen mye av de innsamlede midlene vil bli distribuert, skriver blant annet forfatteren Roar Sørensen, som selv er bosatt på Filippinene hvor han mener å kjenne forholdene godt etter 20 år i landet.

–  Folk i Norge skulle bare ha visst hva de har gitt penger til, men de vet det ikke, for ennå har ingen norsk journalist stilt Erlend Johannesen og Streetlight et eneste kritisk spørsmål, mener Sørensen.

«Streetlight er religiøst uavhengig»

– I styret har vi både folk som ikke er kristne og de som har sin personlige tro. Slik de sikkert har i Røde Kors og Kirkens Nødhjelp også. Vi ønsker å hjelpe barn uavhengig av religion og hudfarge, sier han til avisa.

Utdrivelse av onde ånder

En episode gjengitt i Nordic Missions medlemsblad blir brukt som bevis for at det på deres barnhjem på Filippinene har foregått utdrivelse av onde ånder på filippinske barnehjemsbarn.  Erlend Johannesens kone, Neva, skal ha vært med på dette, ifølge artikkelen i bladet Vekkelsesrapport.

Erlend Johannesen sier at han ikke kjenner til slike episoder. Når han blir konfrontert med at hans kone er nevnt i den forbindelse, forsvarer han det med at «hun var ung og det var første gangen hun jobbet med barn, og første gang hun opplevde at et barn fikk slike reaksjoner.»

– Jeg kan si med hundre prosents sikkerhet at det ikke er slik Streetlight driver, sier Erlend Johannesen til Adresseavisen.

Nordic Mission tar selvkritikk

Leif Johnny Johannesen, styreleder i Nordic Mission og bønnesenterleder her i Levanger, var selv til stede under den nevne episoden med det elleveårige barnehjemsbarnet. Han ønsker ikke å kommentere metoden som ble brukt, men sier at det går bra med jenta i dag.

– Det vi kan ta selvkritikk på er at hun ble utlevert på denne måten i vårt blad. Vi ville ikke gjort det i dag. Det angrer vi på, sier Leif Johnny Johannesen.