Innherreds Folkeblad Verdalingen skrev for en måned siden om planene for et nytt bakeri i Teglverket. Ida Christine Aarvik Fikse, Silje Steinsmo og Inger Anne Skrove Helgås drev da og pusset opp de tidligere lokalene til Stiklestad Bakeri, som de hadde tatt over for å åpne et nytt bakeri kalt Bakverket.

Langveisfarende

Søndag 8. mars var det endelig klart for åpning. En populær sådan.

– Ja, det har vært veldig mange innom her, forteller Fikse når lokalavisa er innom et par-tre timer etter at dørene åpnet. Selv da er lokalet fullt av besøkende fra både fjern og nær.

– Jeg har kommet helt fra Oslo, smiler Espen Bratein, som tok barn, barnebarn og svigersønn med innom til et lite avbrekk fra turen de var ute på.

Smaksprøvene var fristende, og gode.

– Jeg kommer garantert til å stikke innom her når jeg er i området igjen, sier Bratein.

Utvidet tilbud

Konseptet til de tre unge kvinnene som starter opp Bakverket er litt mer omfattende enn hva forgjengerne satset på. De har også investert i litt ekstra utstyr.

I tillegg til nybakte brød og bakervarer, vil de selge noen frysevarer – som eksempelvis grateng, hamburger- og pølsebrød. De tar også i mot bestillinger på koldtbord og snitter, og har laget en egen kaffeavtale der de som kjøper en spesialdesignet kopp får så mye kaffe de ønsker frem til utgangen av neste år.

Salget den første dagen gikk strykende, så bra at de faktisk også måtte ut i selve bakelokalene for å lage mer og fylle på i hyllene. Likevel, for å få det hele til å bli en suksess må salget fortsette også etter åpningsdagen.

– Vi håper Bakverket slår an, og at folk bruker oss. Vi vil strekke oss langt for å innfri kundenes ønsker, sier Inger Anne Skrove Helgås.

Har ordreliste

Det nye bakeriet har allerede mottatt flere bestillinger utover våren, til bryllup og konfirmasjoner. Blant de mer spesielle ønskene er kaker med skiskyttergevær, hest og slalåmkjører.

– Det er godt å ha noen oppdrag på plass allerede før vi åpnet dørene, sier Helgås.

Bakverket skal ha åpent fem dager i uka. Ikke søndager og mandager. Men en ekstra time på ettermiddagen om fredagene. Med tidlig åpningstid på morgenen håper de at folk på veg til jobb også stikker innom for kaffe eller påsmurt.

Spente foreldre

Blant alle de besøkende på åpningsdagen var også to spente foreldre. Ruth og Arne Steinsmo synes det er artig og styggbra å se at datteren og to andre unge kvinner tør satse på noe nytt.

– Det er bra de prøver og vil noe, sier Arne Steinsmo. Han håper at det vil seg for konseptet som kvinnene har valgt.

– Det ser veldig bra ut til nå i hvert fall. Det virker som om at de har kommet godt i gang, supplerer Ruth Steinsmo.