Ei 20 år gammel jente fra Levanger har fått 5.500 kroner i botfor å ha forulempet og fornærmet en politimann. Hun må også betale 1.500 kroneri saksomkostninger.

«Du e så stygg»

Hendelsen skjedde natt til søndag 10. juni 2012 like overklokken to på natten i Håkon den Godes gate i Levanger. Da hadde hun fåttpålegg fra en politibetjent om å fjerne seg fra en politibil. I forkant av påleggetåpnet hun celledøra på politibilen og ropte til betjenten at han var et «jævla politisvin», «styggepolitisvin» og «du e så stygg».

Husket ikke

I Inntrøndelag tingrett 13. januar erkjente hun seg ikke skyldig.I retten forklarte hun at hun var ute på byen da samboeren hennes kom iklammeri med politiet. Han skulle fraktes bort av politiet, men kvinnen forklartei retten at hun ikke var sint på andre enn samboeren. Hun åpnet derimotcelledøren på politibilen for å hente nøklene sine. Hun forklarte videre iretten at hun ikke bruker slike ord som tiltalen forklarte, men at hun ikkehusket alt fra hendelsen. Hun mente derimot at hun kan ha sagt at politimannen hadde stygg oppførsel.

Rev opp døra

En av de involverte politibetjentene forklarteimidlertid i retten at jenta hadde kjeftet på både samboeren ogpolititjenestemennene i flere minutter på stedet. Da de skulle kjøre fra stedetoppdaget de at hun hadde åpnet celledøren bak på bilen. Da ble hun pålagt å gåvekk, og snudde seg deretter mot betjentene og skjelte de ut.

Retten la vekt politibetjentens vitneforklaring i retten, og atkvinnen ble beskrevet som svært beruset.