Torsdag sto en 41 år gammel mann fra Levanger tiltalt for legemsfornærmelser i Inntrøndelag tingrett. Under hovedforhandlingen ble stemningen amper mellom mannen og aktor i saken, og aktor valgte å få tilkalt politiet etter å ha følt seg truet av mannen. Den tiltalte 41-åringen ble først ført til en celle på tinghuset, før han ble tatt med tilbake til rettssaken. Deretter ble stemningen amper igjen, og mannen ble fraktet til politihuset. Han skal ha opptrådt truende både overfor aktor og overfor vitner i rettssaken.

– Aggressiv

– Allerede under sin egen forklaring begynte han å bli høylytt og aggressiv. Han kom med beskyldninger, spesielt mot meg, om at jeg hadde stevnet vitner som han ikke synes noe særlig om, forteller politiadvokat og aktor Theo Dretvik til Adresseavisen.

Midt inne i vitnets forklaring slo mannen hånden i bordet og begynte å rope mot aktoratet.

– Det var et raseriutbrudd jeg aldri har sett maken til. Han reiste seg og gikk bort til vitnet og truet personen på livet, sier Dretvik til Adresseavisen.

Truende

Han ble fredag fremstilt for fengsling og varetektsfengsles nå i fire uker etter hendelsen.

– Det å true vitner til ikke å snakke, eller til ikke å si sannheten, er svært alvorlig og truer rettssikkerheten, sier politiadvokat Dretvik til Trønder-Avisa.

Ifølge avisa skal levangermannen ha opptrådt svært truende overfor et vitne. Han skal også ha stormet ut av rettssalen og truet vitner som ventet på gangen.

Siktes

Klokken 15.32 kunngjorde Nord-Trøndelag politidistrikt på sin Twitterkonto at mannen fengsles i fire uker.

– Siktes for å ha påvirket vitner, vold og skjellsord mot politiet og aktor, skriver operasjonsledelsen på Twitter.

Politiadvokat Theo Dretvik var aktor i den opprinnelige straffesaken, hvor han la ned påstand om sju måneders fengsel for 41-åringen. Saken gikk sin gang etter at mannen ble tatt ut av rettssalen. Nå er aktor tatt av saken, siden han er vitne og fornærmet i den nye saken mot 41-åringen.

Mannen anket kjennelsen om varetekt til lagmannsretten fredag.