Verdalingen.no sjekker med jevne mellomrom om det dukker opp lokale videoer på det verdensomspennende nettstedet Youtube. Denne gangen fant vi det som viste seg å være en promofilm for et besøk Nordic Harvest Mission hadde på Amfi-senteret for kort tid siden.

– Vi dro på noe vi kaller skattejakt, forteller Daniel Haddal når Verdalingen.no tar kontakt. Noen timer senere la han ut fullversjonen av videoen fra besøket.

Videokoblingen borte

Etter ønske fra foresatte til deltakere i videoen er koblingen til den fjernet fra Verdalingen.nos nettside. Vi lar saken fortsatt ligge ute, siden den ikke identifiserer noen, og artikkeldebatten har vært givende med gode innlegg fra begge sider.

Fikk kall om å dra til Verdal

Medlemmene skal ha drevet med bønn og utfylling av såkalte ledetråder.

– Jeg så bilder som den Hellige Ånd ga meg, og fikk et kall om å dra til Verdal, sier Haddal. Sammen med Ida Benjaminsen, Sigurd Pedersen, Rebekka Skjørestad og Maria Gilde dro han til kjøpesenteret Amfi, siden flere av dem hadde skrevet kjøpesenter på sitt skattekart. Andre hade skrevet ungdommer, bank og apotek, så det var innlysende at det var dit Jesus ba dem om å dra.

– Vi så ganske umiddelbart sju ungdommer rett utenfor apoteket, og tok kontakt med dem. Vi ville la dem få møte Jesus og kjenne hans kraft, sier Haddal til Verdalingen.no.

– Bein vokste ut

Det skal ha blitt en atmosfære av Guds dynamiske kraft på senteret, og flere andre stoppet opp og så på dem mens de holdt på.

– Vi fikk blant annet et bein til en gutt som var to centimeter kortere enn det andre til å vokse ut, hevder Daniel Haddal.

Utdannet i USA

Ifølge hjemmesiden til Nordic Harvest Mission reiser Daniel Haddal mye både i inn- og utland for å se folk bli berørt av Jesus. Han har gått fire år på Bethel School of Supernatural Ministry i Redding i California, hvor han blant annet ble trent opp av evangelisten Kevin Dedmon.