Fire personer hadde blitt anmeldt i løpet av tirsdag ettermiddag under storkontrollen ved kontrollstasjonen like før Åsen sentrum på E6 tirsdag. Kontrollen begynte klokken 06.00 tirsdag morgen, og fortsetter utover dagen og natta.

- Dette er en døgnkontinuerlig kontroll der vi tar for oss alle typer kjøretøy og grupper i løpet av kontrollen, sier inspektør Vigdis Skei i Statens vegvesen tirsdag kveld.

Flere brudd

I 18.30-tiden viste rapportene at fire personer var anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelser, ferdskriver og andre brudd på trafikkreglene. I tillegg er det rapportert om fem kjøreforbud på grunn av blant annet manglende sikring av last og farlige gjenstander i frontruta.

- Ellers har det blitt noen mangellapper med mindre feil som sjåførene får tidsfrist for å utbedre. For øvrig har det gått meget bra, og de fleste kontrollerte har alt i orden, sier Skei.

Fortsetter kontrollene

Storkontrollen er en del av vegvesenets storoffensiv. 70-80 kontrollører fra hele landet deltar i kontrollen, der Midt-Norge er et av satsningsområdene.

- I tillegg til å stå i Åsen utover tirsdagsnatten, står vi på Malvik i både nord- og sørgående retning. Slik får vi en bred kontroll av trafikken i Trøndelag, sier Skei.

KONTROLL: Statens vegvesen gjør nå en storoffensiv mot brudd på trafikkreglene i Trøndelag, blant annet med døgnkontinuerlig kontroll i Åsen. Foto: Leif Arne Holme