Sunniva Jensen Storstad har vokst opp på Høgberget i Levanger og er dermed en trofast levangsbygg å regne.

Den 22 år gamle jenta valgte i 2016 å flytte til Nord-Norge, nærmere bestemt Bodø.

Ville litt bort

– Jeg hadde bestemt meg for å søke barnehagelærerstudiet. Det var egentlig ikke noe tvil om at jeg ville studere på et sted utenfor Levanger, selv om utdanningen også finnes i min hjemby. Jeg endte derfor opp med å søke med til Bodø.

Sunniva legger til at hun var blitt lei av å bo i Levanger, og søkte seg til en ny by for å komme seg litt bort.

Ingen stor overgang

Hun synes egentlig ikke livet som student i ny by har vært en så stor overgang.

– Jeg hadde allerede flyttet fra Levanger en gang tidligere. Da flyttet jeg helt alene og da ble overgangen fra hjemme til det å måtte klare seg selv mye større enn nå. Flyttingen til Bodø gjorde jeg sammen med kjæresten min, og da ble ikke overgangen så stor. Dagene bruker jeg stort sett til å være sammen med venner, trene og slappe av, altså helt vanlige ting.

Alt var nytt

Selv om overgangen i bosituasjonen ikke har vært noen stor sak for Sunniva er det likevel forskjell på Levanger og Bodø som byer.

– Det er forskjellig natur i Bodø og Levanger, med mye mer fjell her i Bodø. I tillegg var det selvfølgelig en utfordring å skulle gjøre seg kjent i en ny by. Jeg hadde ikke vært i Bodø tidligere, så alt var helt nytt. Jeg kjente ikke til noen steder i Bodø fra før.

Synet på Levanger endret seg for Sunniva etter flere år borte fra hjembyen.

– Det hadde vært fint å kunne bodd nærmere familie og venner. I Levanger har jeg kort vei til alle jeg kjenner og er glad i. Det er nok stor sannsynlighet for at jeg flytter tilbake til Levanger etter jeg er ferdig med utdanningen min.

Hva savner du fra Levanger?

– Jeg savner hovedsaklig det å bo nærme familie og ha vennene mine i nærheten til en hver tid. Spesielt med tanke på min søster som bor her, som jeg bare får sett i feriene. Man ser Levanger med andre øyne når man bor på avstand en stund. Var nok litt lei Levanger da jeg flyttet, men det har endret seg etter at jeg har bodd et par år borte.

Hva savner du minst?

– Jeg ble egentlig litt lei Levanger og ville bort til et nytt sted. Det er vel egentlig ikke noe konkret jeg savner minst, men det ble lett litt kjedelig i Levanger.

Hvordan holder du det oppdatert på det som skjer i Levanger?

– Det er stort sett gjennom familie. Jeg er egentlig dårlig på å lese aviser. Det hender likevel at jeg går inn på nettavisene om jeg vet det har skjedd noe spesielt for å lese mer.

Hva er ditt beste minne fra Levanger?

– Først og fremst savner jeg det å være lokalkjent. Bodø ble en helt ny plass der jeg ikke var så godt kjent. I tillegg har jeg gode minner fra strendene i Levanger. Jeg husker også mange barndomsminner fra besteforeldrene mine på Nesset. På Nesset har jeg tilbringt mye av min barndom.

Hva skal til for at du bosetter deg i Levanger igjen?

– Det skal egentlig ikke så mye til for at jeg flytter tilbake igjen. Jeg savner Levanger. Det er en koselig by hvor jeg kan bo nærme min familie. Sannsynligheten er stor for at jeg flytter tilbake etter at jeg er ferdig med utdanningen.