I følge Norsk Tippings statistikk over Lotto-gevinster er Tjeldsund den kommunen hvor folk har vunnet mest i Lotto fra 1978 fram til i år, fordelt på antall innbyggere. Hele 52,51 Lotto-vinnere pr. 10 000 innbyggere har de faktisk, mens Verdal er langt nede på lista med 9,89 vinnere pr. 10 000 innbyggere. Det er så vidt foran kommunen på Østlandet med det velklingende navnet Fet.

Visualisert visjon

Tjeldsund ligger langt oppe i Nordland, i Ofoten for å være nøyaktig og det bor i følge Wikipedia 1256 personer der. På kommunens hjemmeside presenteres kommunen med blant annet en visualisert visjon og den er veldig spesifikk. Når de kommuneansatte i Tjeldsund har satt seg ned og visualisert kommunen sin så har de sett for seg: Jente i nordnorsk natur med budskapet: "Æ vil bli stor i Tjeldsund". Lotto står det ikke noe om.

Presenterer seg med informasjonsfilm om Levanger

Verdal har ingen visualisert visjon som presenterer kommunen, men de har derimot en presentasjonsfilm med idylliske bilder, dempet klimpring på kassegitar og en voiceover som informerer om kommunens fortreffelighet. Filmen er imidlertid ikke bare om Verdal, det er en film som er lagt felles for både Levanger og Verdal, og bortsett fra litt snakk om Stiklestad og kranene på det som het Aker den gangen filmen ble laget, handler det mest om vakre Levanger.