Sju leiligheter og en hybel blir nå trolig resultatet etter at Sjøsiden Levanger Havn ble skrinlagt i fjor. Det ble klart under Plan- og utviklingskomiteens behandling av dispensasjonssøknaden fra reguleringsplanen for Havnevegen 10B onsdag. Deler av dagens næringsbygg med Levanger Maritime Senter skal dermed bygges om til utleieleiligheter. Rådmannen hadde i forkant av møtet foreslått å avslå søknaden grunnet hensyn til reguleringsplanen og framtidig utvikling av området.

Midlertidig grønt lys

Likevel fikk Frp-politikeren støtte for sin søknad etter et endringsforslag fra Ap, Krf og Senterpartiet. De ønsket å behandle bruksendringen av deler av næringslokalet på samme måte som naboen Levanger Elektroservice i samme gate. Derfor fikk de et enstemmig vedtak på at Persøy får omgjøre deler av bygget til utleieboliger med en midlertidig dispensasjon fram til festekontrakten utløper i 2023.

- Den endelige bruksendringen vil trolig omfatte sju leiligheter og en hybel, sier Geir Tore Persøy etter å ha fått grønt lys til å omgjøre deler av dagens industrilokaler til boligutleie.

Beklaget byggefeil

Før saken ble behandlet orienterte leder Reberg om at søkeren hadde påbegynt enkelte ombygginger før søknaden var godkjent. Det beklaget Geir Tore Persøy også etterpå.

- I forbindelse med oppussingsarbeid i deler av eksisterende næringsareal har jeg satt inn en terrasse og ytterdør. Det skjedde grunnet en misforståelse i søknadsprosessen. Som folk flest kan jeg gjøre en feil, selv om det er beklagelig, sier Persøy.

Særskilt ansvar