I juli ble 37 leiligheter på havna lagt ut for salg. Etter to uker var 13 leiligheter solgt, noe meglerne var godt fornøyde med. Men etterpå har salget gått tregere. Nå er 20 av leilighetene solgt.

- Det er vi på ingen måte fornøyd med, sier megler Kristen Fostad i Innherredsmegleren.

- Mye negativt

Han tror det er to årsaker til at salget har gått tregt. Den ene er usikkerheten som har vært rundt reguleringen og avtalene mellom utbyggerne og kommunen. Blant annet har det vært uenighet omkring andelen næringsbygg.

- Det har vært mye negativt om havna. Men nå virker det som folk har tro på at utbyggingen blir gjennomført, sier Fostad.

Økende interesse

Den andre bremsen har vært utbyggingen på Moan. Leilighetene ble lagt ut for salg på søndag, og allerede er halvparten av de 39 første leilighetene solgt. Det tror Fostad vil gjøre at salget også løsner på havna.

- Den siste uka har vi hatt flere henvendelser enn det siste halvåret til sammen. Jeg tror mange har ventet på at leilighetene på Moan skulle bli lagt ut, og har ventet med å kjøpe før det, sier Fostad. Han tror bestemt at det er marked for begge utbyggingsprosjektene på Levanger. Ifølge megler John Arne Hoven i Eiendomsmegler1 Midt-Norge, utgjør leiligheter ni prosent av bygningsmassen i Levanger, mot 18 prosent i Steinkjer og Stjørdal. Det skulle tilsi at leilighetsmarkedet i Levanger tåler flere leiligheter, selv om det nå er to store utbyggingsprosjekt i startgropa.

Legger ny slagplan

Av de 37 leilighetene på havna, må 26 forhåndsselges for at utbyggingen skal bli realisert. Det betyr at seks salg gjenstår i første omgang.

- Vi er veldig nære, men likevel langt unna. Leilighetene må bli solgt for at utbyggingen skal skje, sier Fostad. Kjøperne så langt er i aldersgruppen 50+, noe som er yngre enn Fostad hadde trodd på forhånd. Neste uke skal Innherredsmegleren og utbyggeren på havna legge en slagplan for det videre salgsarbeidet.