Like etter klokken 03.30 natt til fredag meldte politiet om et grovt tyveri hos Gullsmed Stein O. Pettersen i Håkon den Godes gate i Levanger sentrum.

- Jeg våknet klokken kvart på tre av et høyt smell. Dette ble etterfulgt av mer bråk, litt sånn knasing i metall og sånt, sier en nabo til forretningen, Erik Rønning til Innherred.

Soverommet hans vender ut mot Sverres gate i Levanger sentrum. Gullsmedforretningen ligger i krysset mellom denne gata og Håkon den Godes gate.

- Jeg trodde kanskje noen hadde krasjet med bil, så jeg åpnet soversomvinduet og stakk hodet ut, men så ingenting, sier Rønning, som påpeker at han ikke ser forretningen fra soverommet sitt.

Noen minutter etterpå ble det stille. Rønning hørte verken folk eller annet bråk, så han gikk og la seg igjen. Det var en forbipasserende som oppdaget at en bil hadde kjørt inn i butikklokalet. Vedkommende meldte fra om hendelsen til politiet og eierne av forretningen ble deretter varslet. Når Innherred besøker butikken fredag morgen har kriminalteknikere fra Trondheim vært på stedet og gjort undersøkelser.

Politiet ser hendelsen i Levanger sentrum i sammenheng med en trusselsituasjon på Skogn samme natt.