Etter ett innholdsrikt år på forskerlinja, begynner vi å nærme oss slutten av andre semester. Det er i andre semester alle karakterene i de ulike fagene blir satt, og derfor er dette også en ganske så stressfylt periode. I måneden april og mai er det flere viktige prøver, noen tentamener og kanskje en eksamen hvis vi blir trukket.

På forskerlinja har man seks avsluttende fag. Det er veldig viktig å gjøre det bra i de avsluttende fagene, da disse fagene vil stå på vitnemålet når man går ut av videregående skole. For å komme inn på det studiet man er interessert i, er det ofte nødvendig med høye karakterer. Derfor er det litt ekstra stress og jobb i disse fagene.

De avsluttende fagene på forskerlinja 1. året er som følger: Matematikk 1T, Geografi, Samfunnsfag, Engelsk, Naturfag og Teknologi og Forskningslære. Studiespesialiserende har de samme avgangsfagene, bortsett fra teknologi og forskningslære.

Her er ukens nøtt fra elevene på forskerlinja.

Av disse avgangsfagene er kanskje matematikk det som er mest stressende og vanskeligst. Siden forskerlinja krever at vi skal ha den vanskeligste matematikken (1T, R1 og R2), er matematikk avsluttende alle tre årene. Det vil si at karakteren i matematikk vil bli gjennomsnittet av matematikkarakteren din over tre år. Derfor er det svært viktig å jobbe hardt alle tre årene med dette.

I slutten av dette semesteret har vi tentamen i blant annet engelsk, matte, og norsk. I matematikken har vi ekstratimer før tentamen, for å gjøre oss beredt til tentamen. I tillegg er det en sjanse for at vi kommer opp i eksamen, men det er ikke alle som kommer opp. Det varierer fra år til år hvor mange som kommer opp i eksamen, men det er vanligvis om lag 20 prosent av elevene som trekkes til skriftlig eller muntlig eksamen.

Ådne Frøseth Veium og

Aleksander Rossini Vadla