I Finnmark er det meste av veier stengt, sa en oppgitt trafikkoperatør til NTB onsdag. På ettermiddagen er det fortsatt store problemer i trafikken.

– Det er ikke blitt bedre utover dagen. Vi greier ikke ta unna alle telefonene, sier trafikkoperatør Renate Aanes til NTB.

Flere veier blir stengt ut dagen. Den viktige fjellovergangen på E6 over Sennalandet er blant dem som er stengt. Det samme er E69 til Honningsvåg og Nordkapp.

I Troms går det stort sett fint, men i Nordland begynner det å bli glatt.

– Det har begynt å regne i Vesterålen i Lofoten, så der blir det glatt. Vi får også telefoner fra Bodø-området om at det er vanskelig å kjøre der, sier Aanes.

Meteorologene har sendt ut rødt farevarsel for snøskredfare i Troms og Finnmark, og gult varsel for kraftig snøfokk i det meste av Nord-Norge.

Ferje i butikk stoppet ølsalg

I Ålesund rammet uværet ferja MS Hjørundfjord som lå til kai. Den slet seg og ble feiet rett inn i Kiwi-butikken som lå ved kaia. Butikken fikk et hull i veggen.

– Ingen er skadd, utover veggen på Kiwi-bygget, sier operasjonsleder Tor Andre Gram Franck til Sunnmørsposten.

Butikksjef Marie Valderhaug sier at ulykken får konsekvenser.

– Butikken er åpen, men området er sperret av. Men man får ikke kjøpt øl i dag, siden den hylla ligger på bakken, sier Valderhaug til VG.

Det er også vært svært glatt på E136 i Romsdal. Flere vogntog skal ha stanset helt opp, og det skal ha dannet seg køer. Det samme har skjedd på riksvei 70 på Nordmøre, som er stengt inntil videre etter at tre trailere og to personbiler støtte sammen på det speilglatte føret.

Kan bli stengt på kort varsel

På Vestlandet blir folk bedt om å følge med på 175.no trafikkmeldinger før de skal ut og kjøre.

Det ble tirsdag morgen innført kolonnekjøring på riksvei 13 over Vikafjellet. En ny vurdering tas klokken 17 tirsdag. Veien over Hardangervidda er fortsatt åpen i 11-tida, men der kan det bli kolonnekjøring på kort varsel.

Tross uværet har det stort sett gått fint på veiene.

– Det har vært litt vann og tre og stein som faller, en bru som har vært stengt på grunn av vind og litt småplukk rundt omkring, sier trafikkoperatør Eirik Elnes.

Politiet i Trøndelag har også fått mange meldinger om glatt føre i Trøndelag onsdag, og her er det sendt ut gult varsel om underkjølt regn.

– Hvis du ikke må ut å kjøre anbefales det å la bilen stå. Vegtrafikksentralen har alt av disponibelt mannskap ute for å strø/salte. Vær tålmodig og ta deg god tid, oppfordrer politiet.

Venter glatte veier i sør

Det er sendt ut gult varsel for mye regn og flomfare i flere områder fra Trøndelag til Agder og gult varsel for jord-, sørpe- og flomskredfare i Vestland, Rogaland og deler av Agder.

– Folk må være våken på underlaget, særlig dette med skiftende temperaturer. Det kan plutselig være glatt selv om det ser bart ut, sier Dovland.

Uværet skyldes et stormsenter i Norskehavet som farger Norge i gult, vått og kaldt på kartet.

Meteorologene har delt et kart i sosiale medier , som illustrerer hvordan været skaper problemer i Norge. Så godt som hele Norge er dekket av et farevarsel på gult nivå.

– Det er et stormsenter ute i Norskehavet som gir mye vær i hele landet i dag. Det er sånn det kommer til å fortsette videre utover dagen i dag, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til NTB.

Fin flyt på Østlandet

Det er foreløpig ikke de store problemene på veiene på Østlandet til tross for litt snø. Men det kan være glattere enn du venter.

Det var frykt for underkjølt regn og veldig glatte veier i forbindelse med uværet onsdag.

– Det har ikke vært noen store problemer som vi vet om. Det har gått greit rundt omkring, sier trafikkoperatør Gunnar Dovland til NTB.

Veitrafikksentralen begynner å få meldinger om is og snø på veiene nordover på Østlandet.

Det er sendt ut gult varsel for kraftige vindkast i deler av Viken og Innlandet og gult varsel for store snømengder i fjellet i Sør-Norge.