Over 50 gjester møtte opp da Tove Nordgaard inviterte tilfotoutstillingen «Naturens poetiske øyeblikk» på Frk.Renbjør fredag.

Kalenderpiken

I fjor høst lanserte Tove Nordgaard kalenderen inspirert avnessedamenes turer både i nærområdet og på toppturer. I tillegg har prosjektetblitt støttet og inspirert av hennes to venninner, Brit Gorset og Marit Veske,som på ulike måter er berørt av kreft. Nordgaard funderte på hva hun kunnegjøre for å bidra, og resultatet ble salg av kalendere med naturbilder.Inntektene går til barnekreftforeningen i Trøndelag og er øremerket prosjektet «hjemmesykehus». Nordgaard har hatt flere rundermed trykkeriet for å trykke flere kalendere. Hun håpet på å selge 100.

– Til slutt ble det solgt 1000 kalendere. Og jeg har bare måttebitt meg i at de på Posten kaller meg kalenderpiken, smiler Nordgaard.

– Inspirerende

Under utstillingen i går takket kultursjef Odd Håpneshobbyfotografen. Det gjorde også leder Wenche Dehli ved barne- ogfamilieklinikken i Helse Nord-Trøndelag.

– En hel familie preges når et barn blir syk. Dere kom ikke baremed forespørsel om hjemmesykehusordning, men dere hadde også ideer for hvordandet skulle realiseres. Det er utrolig inspirerende. Allerede første nyttårsdagkunne vi starte hjemmesykehus takket være dere, sier Dehli.

Parallelle utstillinger

Nestleder Elins Storsve i barnekreftforeningen i Trøndelag varogså på utstillingen.

– Det dere har satt i gang er stort. Helt utrolig, jeg harnesten ikke ord, sier Storsve.

Utstillingen består av 15 fotografier og står til 29. januar. Idag åpnes Tove Nordgaard også utstilling på Levanger bibliotek.