Onsdag kveld vedtok kommunestyret i Levanger å framskynde byggeplanene for den nye idrettshallen i Åsen. Det betyr at kommunen setter av to millioner kroner i neste års budsjett til oppstart av planlegging- og byggefasen, og deretter 25 millioner kroner i 2018 til realisering av byggingen. Det betyr at planene blir en realitet ett år raskere enn hva politikerne har vedtatt tidligere.

- Det ser veldig lyst ut nå. Vinden har snudd i veldig rett retning, for å si det sånn, sier Kjell Olav Einarsve i IL Aasguten til Innherred dagen etter vedtaket.

Svært prosjekt

Han er bare en av mange engasjerte ildsjeler i Åsensamfunnet, som i årevis har jobbet for og drømt om å få en egen idrettshall i Åsen sentrum.

- Det er et så stort prosjekt at det er nesten umulig å tenke på for et idrettslag på et lite sted som Åsen. Men nå har kommunen utspillet og skal bygge en hall, og det blir full fart fra neste år, sier han.

Som å vinne i Lotto

Byggingen av en ny idrettshall vil gi idrettslaget muligheten til å tilby helårstrening og fasiliteter særlig til innendørsidrett, som blant annet håndball. Det vil ha mye å si for rekrutteringen, mener Einarsve.

- Unge spillere i tiårsalderen rømmer til Frosta eller Skogn, dersom de har foreldre som kjører de. Det vil ha mye å for idrettslaget, men også for skolen. Den gamle gymsalen har vært for liten i om lag 40 år. Dette er et skikkelig bra distriktsvedtak, sier han fornøyd og legger til at samarbeidet med kommunen om den nybygde kunstgressbanen også var svært bra.

- Dette blir litt som å vinne i lotto to ganger på rad, sier han.