I desember ble en ny ladestasjon for el-biler åpnet på Storlien. Tettstedet har 76 fastboende, og stasjonen er plassert ved Coop Extra.

Green Highway

Bak etableringen står det interregionale samarbeidet (interreg), og det er den norske delen av Green Highway-prosjektet som er ansvarlig for etableringen på Storlien.

Gjennom denne nyetableringen kan to land knyttes sammen på en miljøvennlig måte, fra kyst til kyst, samtidig som det kan bidra til en enda mer livlig grensehandel.

Avansert

I følge prosjektleder Bjørn Ove Berthelsen i Sør-Trøndelag fylkeskommune blir den nye multiladestasjonen en av verdens meste avanserte og moderne ladestasjoner for el-bil.

Storlien multiladestasjon har flere plasser som gjør det mulig for inntil fem biler å lade samtidig. En kan bruke alle former for betalingssystem, og stasjonen kan betjene alle tilgjengelige ladestandarder. Ideen er at ingen elbil-eier skal stå uten energi til å ta seg videre.

Noen hurtigladestasjon har så vidt avisa kjenner til fortsatt ikke blitt satt opp i Verdal. Bloggeren Daniel Milford @Flathagen skrev sist vår om elbilens fremtidsutsikter, og om «seiglading» med stikkontakt her i bygda.