Han har nettopp kommet hjem fra tre uker ferie i Gran Canaria og har hatt en pause i Wordfeudligaen, hvor han sist han deltok havnet på førsteplass i førstedivisjon for andre gang.

– 50 prosent ordforråd, 30 prosent strategi og 20 prosent flaks, oppsummerer Torgeir Wisløff når han skal forklare hva som trengs for å vinne i Wordfeud.

Variant

Ordspillet er en Scrabble-variant for smarttelefoner og nettbrett. Du kan utfordre både venner og ukjente, og poenget med spillet er at du skal lage ord og plassere disse på brettet. Det gjelder å få flest mulig poeng for å vinne spillet. I Wordfeud league of honour kan hvem som helst delta i turnering. De som melder seg på starter i divisjon ni og spiller mot andre deltakere i sesonger som varer to uker.

– Jeg har spilt i fire år. I begynnelsen skrev jeg ned alle gode ord. Jeg skrev også ned alle ord med C og W, forteller Wisløff. Da han ble gift med Siv, ble det mye Scrabble-spilling og Wisløff tror han har med seg mye erfaring herfra. I tillegg har han løst en del kryssord, men det var før han lastet ned Wordfeud-appen.

– Jeg er heldigvis pensjonist, for jeg bruker mye tid på dette, smiler Wisløff.

Fire timer daglig

Han anslår at det går med fire timer hver dag.

– Det blir litt nå og litt da. Og jeg har faktisk sluttet helt med kryssord, sier Wisløff. Det ble også brått slutt på Scrabble, for kona Siv ble også hektet på Wordfeud-appen. Hun har også tidvis deltatt i ligaen og har på sitt beste ligget i tredjedivisjon.

– Men nå har jeg ikke spilt på lenge. Og jeg synes egentlig det er artigere å spille med venner enn turneringen, sier Siv.

Wordfeud-spillere kan følge med på statistikk over egne prestasjoner. For dem som er aktive Wordfeud-spillere kan det være interessant å vite at Wisløffs gjennomsnittsscore per spill er 496. Han har på det høyeste hatt fire bingoer i ett spill. Hans høyeste spillscore er 676 og høyeste score på ett ord ble på ordet whisky, som ga 144 poeng, mens hans høyeste score på et legg er 160. I gjennomsnitt får Wisløff 32 poeng per legg.

– Wordfeud er i aller høysete grad hjernetrim. Og ordene blir målt opp mot Tanums ordbok, forteller Wisløff.

Tall, ikke ord

Ordlek er kun en hobby, og ordkongen fra Nesset har visstnok aldri jobbet med språk.

– Nei, jeg har jobbet med tall og regnskap, sier Wisløff. Men han er ikke bare konge på ord. Han skal visstnok også ha kommet på topp i Yatzy World.

– Der har jeg vunnet førstedivisjon to ganger. Det er maxiyatzi med litt strategi, men aller mest flaks, sier Wisløff.

Og får du lyst til å spille Wordfeud mot en mester, kan det være verdt å sende Wisløff en invitasjon.

– Jeg har fått mange tilfeldige henvendelser og ser på disse spillene som treningskamper. Det har etter hvert blitt flere som er med i turneringen som jeg chatter med, sier Torgeir Wisløff.