Brannmannskapene fra Verdal fikk mye å gjøre etter at de ankom Flatanger tidlig tirsdag ettermiddag.

– Det har gått i ett i 24 timer fra vi rykket ut fra Verdal. Mye av jobben har dreid seg om å få slanger opp gjennom knauser, og det har vært harde tak, sier brannmann Magne Norum.

– Ikke noe søvn i natt med andre ord?

– Det ble litt kviletid, men ikke noe nattesøvn, nei. Nå får vi overlapping fra nytt mannskap fra Verdal og Levanger. I alt var vi 110 mannskap i aksjon tirsdag og natt til onsdag, sier Norum. Brannen er i omfang den største siden den andre verdenskrig.

Under kontroll

Ifølge politiet brenner det fortsatt på flere steder i Flatanger, men situasjonen er for øyeblikket under kontroll. I morgentimene har vinden løyet og bedret forholdene for slukking og redusert faren for spredning. Branngata har hatt ønsket effekt.

Slukking fra helikoptre

Fire helikoptre fra Forsvaret settes nå inn i slukkingsarbeidet i dag, avhengig av værforholdene. Et sivilt helikopter er også tilgjengelig. KV Bergen og KV Njord er i området og deltar i arbeidet.

To kriminalteknikere og etterforskningsleder reiser på formiddagen i dag ut for å starte opp foreløpig åstedsundersøkelse i Uranområdet, på bakgrunn av informasjon fra vitneavhør. Det er gjennomført, og vil gjennomføres, vitneavhør både i dag og i går.