Styret i HiNT har besluttet å sette Folkehelse som en overordnet profil på sin totale aktivitet. Dette, sammen med at HiNT ønsker å ta en aktiv samfunnsrolle for folkehelse, er bakgrunnen for at Høgskolen nå har inngått en samarbeidsavtale med Tour de Tomtvatnet.

– Folkehelse er viktig for HiNT. Vi ønsker å ta en aktiv rolle for bedret folkehelse, og er overbevist om at det er riktig for god rekruttering av studenter, riktig overfor for våre ansatte og studenter og riktig for at vi ønsker å være vårt ansvar bevisst som en dannelsesinstitusjon, sier rektor Steinar Nebb.

– Folkebevegelse

– Tour de Tomtvatnet har bokstavelig talt skapt en folkebevegelse. Den ønsker HiNT å ta del i og være med å utvikle videre sammen med arrangøren av skirenn, sykkelritt og løp, legger han til.

Konkret betyr samarbeidsavtalen at HiNT gjør en aktiv innsats overfor ansatte og studenter for å få flest mulig til å trene fram mot og å delta under det populære sykkelrittet i juni. Videre gir samarbeidsavtalen mulighet til å forsterke HiNT sin rolle opp mot prosjektet "Ung på Sykkel" som Tour de Tomtvatnet har kjørt over noen år, og som blant annet har tilført ungdomsskolene i Levanger nærmere 70 nye sykler til odel og eie.

Felles seminar

Nytt av året er også at HiNT og Tour de Tomtvatnet skal samarbeide om et seminar i vår som skal vektlegge aktivitet og kosthold blant "folk flest".

Styreleder i Tour de Tomtvatnet, Arild Berg, er både glad og stolt over samarbeidsavtalen og at HiNT er så tydelig på sitt engasjement for folkehelse og aktivitet for alle.

– HiNT sin uttalte visjon treffer midt i blinken for det vi har som mål å få til gjennom Tour de Tomtvatnet, sier Berg.