Tidligere denne uka satte salget av den herskapelige eneboligen på Bruborg ny prisrekord i Levanger på 6,6 millioner kroner.

- Vi er godt fornøyd med salget, sier tidligere eier og lege Bernt Melby som i helga kommer hjem fra et opphold i Spania.

Det var Boli som sto for rekordsalget onsdag kveld. Prisantydningen for boligen fra 2002 på 241 kvm. i P.W. Nilsens vei 15 var 5.780.000 kr. Eiendomsmegler Lasse Sørli forteller om stor interesse på visning.

- Ikke overrasket

- Vi hadde siste visning på tirsdag og til sammen har det vært en cirka tolv interessenter. Jeg vil ikke gå inn på hvor mange som la inn bud, men dette salget viser at det nå er marked for salg av bolig i en høy prisklasse også i Levanger, sier Sørli.

Han er ikke overrasket over at eiendommen ble solgt langt over prisantydning.

- Vi hadde forventet stor respons, men det er alltid vanskelig å spå hvor høy prisen blir på slike hus. Det er en særdeles spesiell eiendom med dobbel garasje, hagestue og mange av de tekniske løsningene folk etterspør i nyere hus, som blant annet vannbåren varme. Det er gjennomført kvalitet over hele linja, sier Sørli som heller ikke vil si om det er lokale eller innflyttere som har kjøpt huset.

Skjermet og sentrumsnær

I tillegg har beliggenheten mye å si mener Sørli.

- Eiendommen er på hele 1,7 mål og ligger 800 meter fra Levanger sentrum. Samtidig er den tilbaketrukket i en blindvei, har fin utsikt og gode solforhold. Den kombinasjonen er mange villig til å betale for.

Den tidligere salgsrekorden ble satt da Jordkjellerhaugen 2 på Ytternesset ble solgt for 5,6 mill. kr. i september 2011.

Stille i Hareveien

Boli har også et hus i samme prisklasse liggende ute for salg i Hareveien i Skogn. Der har responsen foreløpig vært lunken.

- Eiendommen i Hareveien har ligget ute for salg en stund nå og vi håper boligkjøperne snart får opp øynene for denne boligen. Det er et halvt mål med hus og eiendommen har mange av de samme kvalitetene som huset vi nettopp solgte på Bruborg. Mens huset i P.W. Nilsens vei er herskapelig, er boligen i Hareveien er funkispreget, påpeker Sørli.

Prisantydningen har etter lanseringen blitt satt ned fra 5,9 til 5,6 mill. kroner. Det har likevel ikke kommet inn konkrete bud på eiendommen ennå.

Senker ikke prisen

- Det stemmer at vi ikke har mottatt bud på eiendommen, så det er fritt fram å melde interesse. Vår første prioritet nå er å få folk til å komme og se på huset. For de som ønsker å bo på Skogn er dette en flott eiendom, sier Sørli.

- Selv om responsen har vært liten, er det ennå ikke aktuelt å gå ned ytterlige på prisantydningen, legger han til.

Innen utgangen av denne uka lå det 60 objekter ute for salg på nettsiden finn.no i Levanger. Dette er både eneboliger, leiligheter og rekkehus. Prisene varierer fra 225.000 kr. for en leilighet og opp til 5.590.000 for generasjonsboligen i Skogn. Av de 27 eneboligene som ligger ute for salg, er det meglerfirmaet Boli som har de fire dyreste. Nesten alle eneboliger har en prisantydning godt over 2 mill. kroner.