– Jeg har bestandig tenkt at jeg skulle bli sveiser, men det er først jeg har tatt utdanningen. Styggartig, sier Marita Helen Kristensen (31).

Mesterskap i Levanger

Torsdag 16. februar arrangeres det skolemesterskap i sveisefaget. Det hele vil foregå på Levanger videregående skole. Da er det elever fra hele Nord-Trøndelag som skal konkurrere om en plass i skole-NM 26. -27. april senere i år. Fra Verdal har seksjonsleder og faglærer Jan Harald Johansen plukket ut Marita Helen Kristensen og Kjell Arild Green til å delta. Han bruker blant annet ordet «unik» når han beskrive sine utvalgte elever. Fra Levanger videregående skole skal Thomas Hovdal Almlid, Stian Reistad Bjørås og Edvard Arnes delta.

I tillegg er det deltakere fra både Ole Vig, Steinkjer, Leksvik og Ytre Namdal.

Eneste kvinne

Marita Helen Kristensen forteller at hun er eneste kvinne og mor som deltar.

– Men det er helt topp, smiler Kristensen.

Hun og Green får bruke skoledagene denne uka til å trene til mesterskapet.

– Det gjelder å prøve å være rolig og ikke stresse, sier Green.

Det er læreren enig i.

– Presisjon og det å være avslappet er viktig. Ellers handler sveisefaget om trening og trening, sier Johansen, som har stor tro på elevene fra Verdal.

– De er jo unike disse to, så derfor vinner de.

Kan komme videre

Nord-Trøndersk skolemesterskap i sveisefaget 2017 arrangeres av Opplæringskontoret for teknologifag (OTEK) i samarbeid med Levanger videregående skole.

Skolemesterskapet er et uttak til skole-NM som arrangeres av WorldSkills. De tre beste kandidatene blir premiert og alle som deltar får en diplom som de kan legge ved sin søknad til læreplass.