– Vi venter på en tilbakemelding etter at geolog har vært i området. Han er på stedet i dag, og vegen forblir stengt inntil vi vet noe mer, sier operatøren hos Vegtrafikksentralen midt.

For mye kjøregodtgjørelse...

I Sul sitter det flere familier som har små muligheter til å komme seg på motsatt side av stengingen. Det går riktignok an å kjøre inn i Sverige, ned om Meråker og fra Stjørdal inn til Verdal, men det er en omveg på tjue mil.

Arvid Wold sitter i kommunestyret i Verdal, og blir neppe å se på møtet mandag kveld dersom vegen fortsatt er stengt.

– Det går an å dra dit om man planlegger naturligvis, men det er veldig lang omveg og det spørs om Verdal kommune i dagens økonomiske situasjon har råd til å betale kjøregodtgjørelse, sier han med stort glimt i øyet.

Berører en hel del

Selv om et par dagers «isolasjon» ikke er noen krise i Sul, synes han det er merkelig at ikke vegvesenet istedet holder vakt og slipper trafikken forbi, slik de uansett gjør med utrykningskjøretøy.

– Situasjonen er jo ikke slik at det ville vært uforsvarlig. Men at de bare stenger er ikke noe nytt. Det var en gang i fjor også at det var full stopp uten at det var noen større fare. De kunne ha stengt om kvelden og natta, foreslår Wold.

Han anslår det til å være nærmere ti personer som i dag må ha hjemmekontor istedet for å dra på jobb. En håndfull unger er hjemme fra skolen fordi skolebussen heller ikke får lov til å passere.

– Ellers er det jo en god del gjennomgangs- og næringstrafikk som får en uforholdsmessig lang omveg som følge av stengingen, konstaterer Arvid Wold.