I kommunestyret onsdag fremmet Ap, Sp og Krf et felles forslag for innsparing av 13 millioner kroner i budsjettet for 2018.

Forslaget ble vedtatt mot fire stemmer og inneholder følgende tiltak for å bringe økonomien i balanse:

Rådmannen bes se på mulighetene som ligger i å senke de variable lønnsutgiftene i kommunen; vikarutgifter, innleie, timebetalinger, kjøregodtgjøringer osv.

  • Overtidsbruk må holdes på et absolutt minimun. Ingen stillinger lyses ut eller tilsettes før dette er godkjent av kommunalsjef og/eller personalsjef.

  • Prosjektet med lokalisering av Familiens hus legges på is inntil videre. Ressurser i dette prosjektet brukes til eksisterende lavterskeltilbud i kommunen. Gjennomføring av prosjektet tar kommunestyret stilling til når prosjektrapport foreligger.

  • Bruk av årsturnus og bemanningsplaner gjennomgås og evalueres.

  • Kommunale seniortiltak avvikles fra 01.07.18. Det varsles forhandlinger med forventning om oppsigelse av lokale særavtaler og frikjøpsavtaler- dette gjelder avtaler som går utover sentrale avtaler.

  • Kinodrift ved Festiviteten avvikles senest 01.01.19 i påvente av eventuelt etablering av ny privat kino.

  • Prisene på praktisk bistand i hjemmet for brukere med inntekt over 2G heves med 10 % fra 01.07.18. Økt inntekt beholdes på enhet Hjemmetjeneste.

  • Prosjektet Lev-Art avvikles så raskt som mulig.

  • Rådmannen bes utrede følgende tiltak:

1. Innføring av parkeringsregulering ved alle kommunale bygg.

2. Gjennomgang av kommunal eiendomsmasse med tanke på salg.

3. Kommunestyret ber om at rådmannen foretar en kritisk gjennomgang av hele organisasjonen med fokus på antall ledernivåer, støtte /stabfunksjoner og koordinerende stillinger. Kommunestyret har en forventning om en betydelig langsiktig effekt fra og med regnskapsåret 2019.

  • Budsjettet for Levanger kommune for 2018 endres slik:

a) Enhet Institusjonstjenester styrkes med 5 millioner kroner.

b) 0,5 millioner kroner i reduserte kostnader seniortiltak fordeles på enhetene ut fra dagen uttak av tiltak.

c) Fellesområder reduseres med kr 300.000,- gjennom reduksjon av velferdstiltak.

d) 2,0 millioner kroner i reduserte innkjøpskostnader foredeles på enhetene ut fra dagens aktivitet.

e) Rådmannen får fullmakt til å se budsjettene for enhetene Institusjoner, Habilitering og Hjemmetjenester samlet, og foreta nødvendige budsjettmessige endringer mellom disse enhetene.