De er ikke de eneste som opplever stor boliginteresse i Levanger akkurat nå. Mange vil også kjøpe eneboliger i Kjønstadmarka og leiligheter på Moan.

Stig Aaseng i Expo-Nor ser fornøyd ut over det som blir første byggetrinn i Sjøsiden i Kjønstadmarka. Nylig startet grunnarbeidet på fire eneboliger i funkisstil med 152 kvadratmeter bruksareal, og den første grunnmuren ble støpt denne uken. Husene markerer dermed en synlig start på boligprosjektet, som har blitt tatt godt imot i markedet i Levanger.

– Vi har solgt ut første byggetrinn, og på fredag starter salget av trinn to, sier han.

Byggestart

Det neste byggetrinnet omfatter de neste fire eneboligene med fjordutsikt.

– Interessen har vært stor, og salget bærer preg av det også. Det er en fin tomt og et veldig fint prosjekt, sier Aaseng.

Prosjektet med totalt 17 boliger, derav 12 eneboliger og fem leiligheter, er delt opp i fire byggetrinn for å forenkle bygging og prosjektering. Dersom markedet ønsker det, vil fire av de resterende eneboligene også bli forsøkt omregulert til leiligheter.

– Det er en mulighet vi vil vurdere ut fra etterspørselen. I første omgang er det godt å se at de første murene kommer opp etter et par års planlegging, sier Aaseng.

Først ut

På havneområdet ved Levanger sentrum vil det i årene framover bli mange forandringer. Nå står prosjektet til Maja Eiendom AS, med blant annet Geir Tore Persøy som en av investorene, på trappene med salgsstart. Det første byggetrinnet omfatter 37 leiligheter på Ytre Havn, som det første boligprosjektet i området. Megler Kristen Fostad i Innherredsmegleren er svært fornøyd med de første ukene etter salgsstart på Ytre Havn.

– Vi har solgt 13 leiligheter, og det har vært bra interesse. Vi har rundt 60 personer på lista over interesserte, sier han.

Selv om markedet er generelt roligere om sommeren, ser han absolutt et marked med villige kjøpere.

– Havna er spesiell, og det virker som om det er behov for et slikt prosjekt. Markedet er roligere nå, men de rette prosjektene selger fortsatt. Kjøperne er mer bevisste enn noen gang, sier han.

Lang liste

Ifølge styreleder Arild Berg i Berg Eiendom har det vært stor interesse for boligene de planlegger på Moan.

– Spesielt etter at reguleringssaken ble avgjort. Det melder seg mange hver eneste uke som ønsker å stå på liste over interessenter, sier Berg, som anslår at lista nå teller 80-90 personer.

Til høsten

Den endelige planleggingen av byggeprosjektet på Moan er ikke ferdig, og det er foreløpig uklart hvor mange leiligheter som blir lagt ut for salg i denne omgang.

– Det blir enten 20 eller 40. Uavhengig av antallet regner jeg med at vi må selge 70 prosent av dem før vi starter byggingen, sier Berg.

Han regner med at salget kan starte til høsten, og håper på byggestart på nyåret. Totalt er det planlagt cirka 125 leiligheter og 33.000 kvadratmeter næringsareal på Moan.

Bra med valg

Berg tror ikke konkurransen om leilighetskjøperne mellom Moan og havna blir så tøff at ingen av prosjektene lar seg realisere.

– Mange av de som kontakter oss sier at de vil bo på Moan og ikke kan tenke seg å bo på havna. Så er det sikkert andre som sier det motsatte. Jeg synes det er fint at folk kan velge, og jeg er overbevist om at det er rom for begge prosjektene, sier Berg.