Det er markabygdingene sterkt bevis på. Mandager og tirsdager samles små og store, spreke og mindre spreke til felles trening i bygdas samfunnshus, Halltun. Her er det kjemisk fritt for moderne treningsutstyr og ikke noe stemplingsautomat ved inngangen. Lavterskel er stikkordet, ifølge Anders Skjerve, nestor blant de ivrige trimerne i Markabygda.

- Dette er et positivt tiltak for oss som bor i Markabygda. Vi slipper å kjøre til Levanger og betale for å trene når vi kan trene like godt her, sier 66-åringen som overgår de fleste medlemmer på treningssentrene i byen når det gjelder aktivitetsnivå. Skjerve trener nemlig mot Marcialonga og Birken nå i vinter.

16 til 66 år

Men alle som møter opp på treningene i Halltun er langt fra i samme kategori som Skjerve. Her er det plass til alle.

- Vi er cirka tjue personer hver gang og det er i grunnen nok med tanke på plassen og utstyret vi har tilgjengelig. Her er det både damer og menn, og aldersspredningen er fra 17 til 66 år. Det eneste kravet er at alle som skal trene her er over 16 år, sier Skjerve, som for er svigerfar til initiativtaker Guri Alstad.

Treningsglede

Hun hadde et ønske om å samle folk i Markabygda for at flere skal få gleden av å trene.

-  Trening er viktig for arbeidsmiljøet og det er viktig at voksne trener for å få aktive unger. Jeg tror at dersom du er godt trent fysisk så takler du en hard arbeidsdag og det som venter deg hjemme mye bedre enn om du ikke trener, sier Guri Alstad. Hun understreker at det hele er et lavterskeltilbud.

- Mange kvier seg litt for å dra på trening med andre. Vi har folk som er godt trent og de som ikke trener så mye. Vi er opptatt av at alle skal trene seg selv og ikke konkurrere. Du har ikke mulighet til å se hvor mange repetisjoner de andre gjør, sier Alstad.