Da kom 2.500 mennesker for å synge, gå rundt juletreet og se lysene på julegrana i Verdal sentrum bli tent. Det til tross for at arrangementet på kort varsel ble utsatt ett døgn på grunn av et herrens uvær den lørdagen det skulle holdes.

Julestjernen-premiere

I år satser Target management på nytt på lørdag ettermiddag, slik tradisjonen har vært for julegrantenningen i Verdal.

– Det passet best å kjøre arrangementet den 25. november, fordi Verdal teaterlag og Turnéteateret i Trøndelag har premiere på Reisen til julestjernen den dagen. Da kan de som skal dit få med seg juletrefesten først, og så gå inn i varmen og få med seg forestillingen etterpå, sier Kenneth Aksnes i Target management.

Bare starten

Julegrantenningen i Verdal har rike tradisjoner, men opplegget dabbet litt av med tiden. Inntil Target management i fjor tok jobben med å revitalisere førjulsarrangementet. Det ble en umiddelbar suksess. Likevel mener arrangementsselskapet det bare var starten.

– Vi gjorde oss en del erfaringer i fjor som vi tar med oss videre i jakten på forbedringer. Vi har lavere skuldre i år, sier Aksnes.

Kvernmo er hovedsamarbeidspartner til Den store juletrefesten, som også Verdal Næringsforum er med på organiseringen av.

– Vi håper at butikkene i sentrum benytter anledningen til å markere starten på julehandelen denne dagen. Ingenting er bedre enn julepyntede butikker langs vegen når vi går i fakkeltog fra Amfi-senteret bort til Minsaas plass klokken halv fire, sier daglig leder i næringsforumet, Ingrid Dahl Furunes.

Sentrumsmoro

Allerede noen timer før det har utestedet Talia juleverksted og nissedisco, mens Ørens meieri sørger for nissesminke til små og store. Innherredsbakeriet har snakket om boller og kakao.

– Finalen blir en magisk stund på Minsaas plass, med opptredener fra scenen og juletregang med allsang. Kanskje kommer også nissen, røper Kenneth Aksnes. På området vil det være storskjerm med flerkameraproduksjon av det som skjer - slik at alle får med seg detaljene.

Samfunnsansvar

På Minsaas plass blir det dessuten salg av mat og drikke, juletrepynting og mulighet for å gi en liten gave til de som trenger det mest. Arrangørene oppfordrer folk til å ta med en pakke som kan legges under juletreet - for eksempel klær eller leker som ikke brukes mer og som andre vil ha bruk for. Merket med innhold eller noe ala «jente 5 år» hvis det er det gaven passer til. Frivilligsentralen vil senere sørge for å dele ut pakkene til barn og voksne som trenger en ekstra oppmerksomhet i høytiden.

– På den måten tar arrangementet også samfunnsansvar. Det er noe vi setter stor pris på når vi velger å bidra som hovedsamarbeidspartner, sier «frilanser» hos Kvernmo, Oddfrid Kvernmo, som for en god stund siden overlot daglig leder-jobben til Inga Granlund.

Tre allsanger

Oddfrid Kvernmo sier at byggmester-bedriften fikk et godt inntrykk av satsingen til Target management da de ble spurt om å bidra til juletrefesten.

– Det var et folkelig konsept, ikke for høytflyvende, og de gjør noe positivt for verdalssamfunnet.

Tre sanger skal synges under juletregangen: Å jul med din glede, Så går vi rundt om en enebærbusk og Jeg gikk meg over sjø og land.

Dette kommuniseres ut mot skoler og barnehager i Verdal, for de yngste er naturligvis de aller viktigste publikummerne på gratisarrangementet.

– Samtidig ønsker vi at dette blir en hyggestund for hele familien, der både barn og unge, foreldre og besteforeldre får en fin opplevelse, og kanskje kan ta lørdagsgrøten på Minsaas plass også, sier Ingrid Dahl Furunes i Verdal næringsforum.

– Rett og slett skape bolyst. Det har jo vært litt lite med arrangement for hele familien i sentrum, supplerer Aksnes.

Utveksler erfaringer

Verdal IL skal stå for serveringen i forbindelse med arrangementet.

Storskjermvisningen skjer for øvrig med hjelp av studenter fra Nord universitet, og elever fra Verdal videregående skole skal delta som hjelpere under gjennomføringen av Den store juletrefesten.

– På den måten blir arrangementet også en praktisk lærearena for ungdommer. Vi i Target deler av våre erfaringer, og det å få med ungdommer som kan engasjere og komme med innspill gjør juletrefesten til en arena for utvikling, konstaterer Kenneth Aksnes.