I morgentimene onsdag pakket ti brannmenn fra Levanger og Verdalsammen utstyret sitt og gjorde seg klare til å reise hjem fra brannkatastrofeni Flatanger. Da hadde de tilbakelagt nesten et helt døgn med intens innsats forå slukke de kraftige brannene i Flatanger.

– Mannskapene har blitt tatt veldig godt vare på, og alt harfungert bra. Det har vært en kjempedugnad, og nå virker det heldigvis som ombrannen begynner å komme under kontroll, sier enhetsleder for Brann og redningi Innherred samkommune, Arnstein Kvelstad.

Alt er svidd

Tor Reidar Wigen er en av brannmennene fra Innherred som nå erpå plass i Flatanger for å bistå i slukningsarbeidet. Han mener at storbrannener helt spesiell.

– Vi står nå sammen med to biler fra Stjørdal og utgjør en enhetsammen. I tillegg er det blant annet brannvesen fra Flatanger like ved, og vihar kjørt forbi flere patruljer. Det er veldig spesielt, og noe vi ikke haropplevd før, sier han.

Han sier at det ikke er mye igjen av områdene som har blittrammet av brannen. Bygninger er utbrent og vegetasjonen er svartbrent.

– Alt er svidd og svartbrent. Nå skal vi sikre resterendeverdier og løse gjenstander i området, og sørge for at brannen ikke tar seg oppigjen, sier han.

Brannmannskapene vet ikke hvor lenge de blir værende iFlatanger, men tar alle oppdrag de blir gitt.

– Vi er vant til å stille opp når det trengs, og vi trengte ikkelang tid på oss da vi ble forespurt i går kveld, sier Wigen.

Under kontroll

Fem brannmenn fra Levanger og fem fra Verdal reiste tirsdagformiddag til Flatanger og ble en del av de over 100 brannmannskapene som harjobbet døgnet rundt i Flatanger siden mandag kveld. Da tok gressbrannenoverhånd, og har jevnet enorme områder og utallige bygninger med jorden.

Fra kontoret i Verdal har han fulgt brannutviklingen nært, og sendteonsdag morgen fem nye menn fra både Verdal og Levanger til Flatanger for nydyst.

– De avløser de andre brannmennene våre, og overtar de tobrannbilene vi har i området, sier Kvelstad.