Prosjektet har oppstartsmøte på Stiklestad tirsdag 20. september, der både kommuner, brukere, NTNU og seniorforeningene vil være til stede.

«SeniorSmart» kan bli navnet på den nye appen, hvis formål er at seniorer - og andre for så vidt - lettere skal kunne finne, avtale og kommune seg ut på fysiske, sosiale og kulturelle aktiviteter.

Nasjonal forankring

Senior IKT Trondheim og Innherred Seniorforum har fått 576.500 kroner fra Helsedirektoratet til utviklingen av appen. Midlene er i utgangspunktet tildelt av Helse- og sosialdepartementet som en del av det nasjonale velferdsteknologi-programmet.

Nasjonalt er samarbeidet mellom de to organisasjonene forankret til Seniornett Norge, og NTNU er en viktig samarbeidspartner. Studenter derfra vil utvikle den første versjonen.

– Meningen er at kommunen og de frivillige organisasjonene som har aktiviteter for eldre skal kunne legge inn sine aktiviteter i appen, og at alle som ønsker det skal kunne få opp en oversikt over aktiviteter i sitt område, melde seg på en aktivitet, se hvilke venner som har meldt seg på og kunne avtale skyss til aktiviteten, forklarer Roald Bergstrøm i Innherred Seniorforum.

Han synes det er spennende at seniorgrupperingene i Trondheim og på Innherred har fått til et felles prosjekt nå som trøndelagsfylkene snart blir slått sammen.

Prosjektet omfatter Trondheim kommune, samt Inderøy, Verdal, Levanger og Frosta.

Facebook for eldre

Målet er å motvirke ensomhet blant eldre ved å ta i bruk enkel teknologi på mobiltelefon og nettbrett.

– Enklest forklart blir det en slags Facebook for eldre, men tilpasset brukerne og behovet, sier Bergstrøm.

Satsingen vil bygge på erfaringene fra det europeiske CoLiving-prosjektet som blant annet Trondheim var med på for en del år siden.

På oppstartsmøtet på Stiklestad tirsdag vil de fremmøtte få høre om det gamle prosjektet og ikke minst det nye. Både ansatte i Trondheim kommune og Verdal kommune, personer i seniorforumene og ansatte i NTNU vil fortelle.

Et slags miniseminar

På oppstartsmøtet, som er lagt opp som et miniseminar og varer i fire timer, blir det også et innblikk i hva aktivitet og kultur har å si for livskvalitet og helse. Først med Jostein Holmen fra HUNT og etter lunsj med Hanne Jensen Sousa fra kulturenheten i Trondheim kommune, Rune Dillan fra kulturetaten i Verdal kommune og Nina Steen, som er kommunikasjonssjef i Trondheim symfoniorkester.

Det blir en orientering og fremdriftsplanen og dessuten mulighet til å komme med innspill til hva appen bør inneholde.