– Dette er andre gang vi arrangerer en slik kveld. Det skal væreen honnør til alle de som bidrar i frivillig arbeid gjennom lag og foreningen,eller i annen regi. Målet er at dette skal gi inspirasjon i hverdagen til å ståpå videre med frivillig arbeid, sier daglig leder Åse Saltvik i LevangerFrivilligsentral.

Åpent for alle

– Det er viktig å påpeke at arrangementet er gratis og åpent foralle. Man trenger ikke representere noen for å møte opp, legger styrelederToril Bjørken Skjørholm til.

Helge Gudmundsen er hentet inn som foredragsholder påinspirasjonskvelden som arrangeres onsdag.

– Det er mange som står på for andre. Dette skal være en takk ogen oppmerksomhet for alle disse. Og ikke minst et påfyll og inspirasjon tilalle de som bidrar i samfunnet. Norge har ikke fungert uten frivillighet, sierFrode Hallem, som er kommunens representant fra kulturkontoret.

420 organisasjoner

Kultursjef Odd Håpnes kommer også for å informere om kommunensplan for frivillighet, om hva som er gjort og om veien videre. Bare i Levangerer det registrert 420 frivillige organisasjoner medregnet de humanitære og religiøsemiljøene. Det skal likevel være plass til alle som møter opp ifølge trioen somstår bak arrangementet.

– I fjor var det 60 deltakere på inspirasjonskvelden. Vitilpasser lokalet ut i fra hvor mange som kommer, sier Saltvik, som for kveldenhar hyret lokaler på Frol oppvekstsenter.

Søker natteravner

Levanger Frivilligsentral holder til i egne lokaler i den gamlebyskolen i Levanger sentrum. Dette skal være en møteplass og smeltedigel forall frivillig aktivitet i kommunen.

– Vårt mål er å løfte frivilligheten og vår oppgave er å være etbindelegg mellom lag og foreningen og kommunen. Vi har åtte frivillige knyttettil sentralen. Vi driver bruktbutikk og er aktivt med i Kafé verden somarrangeres på Dampskipsbrygga hver torsdag. I tillegg bidrar vi til natteravnstjenesten.

Saltvik benytter anledningen til å oppfordre foreldre som harelever i ungdomsskolen til å melde seg til tjeneste.

– Nå som vi går over i julebordstiden er det mye fart på byen.Det er derfor behov for flere natteravner.