Beskrivelsen kom fram under en spørrerunde i etterkant av plan- og utviklingskomiteen onsdag. Gilstad (Høyre) vil gjerne ha en ny vurdering av planen, og argumenterte blant annet for å lempe på kravene til andelen næringsformål.

Full stans for havna Det blir likevel ikke bygging av leiligheter på havna. Frykter byggestopp

- Vi snakker om en veldig stor utbygging, med opptil 1500 leiligheter og 30 dekar areal til næring. Reguleringsplanen er et makkverk. Verken bolig eller næring kan betale 330 millioner for infrastruktur slik planen legger opp til. Nå må vi komme ned på jorda, det er ikke slik vi gjør byutvikling. Jeg er redd vi får en stopp i 10-15 år hvis nivået på utbyggingskostnader blir som i dag. Havna blir en byggeplass i 50 år. Er det tjenelig? spurte Gilstad retorisk. Med god støtte fra Svein Erik Musum (Frp).

- Det er mange levangsbygg som reiser spørsmål ved kommunens behandling i denne saken. Vi gjør ikke mye galt hvis vi ser på reguleringsplanen på nytt, tilføyde han.

Havariet på havna Også indrefilet kan selges for dyrt. Vil ikke ha ny reguleringsplan

PUK-leder Alf Magnar Reberg ser det fra sin side som ikke aktuelt å ta opp reguleringsplanen til ny behandling.

- Det er ikke lenge siden vi hadde en grundig debatt om dette, forklarte han, og bemerket samtidig at det er sammensatte årsaker som gjør at det stoppet opp for aktørene bak Sjøsiden-prosjektet. Reberg foreslo imidlertid overfor Gilstad om å ta saken opp som en interpellasjon i kommunestyret. Han anmerket også at utbyggerne bak det strandede prosjektet var full inneforstått med avtalen de skrev under på, og at forholdet til kommunen var avklart på forhånd, og at dette ikke var årsaken til at prosjektet stoppet opp.

Kommunalsjef Alf Birger Haugnes poengterte at kommunen forholder seg til de politiske vedtak som er gjort i saken.